Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Zvaigžņu hettriks

Jūrmalniece Laura Jansone trešo reizi karjerā iebalsota ASV studentu sporta (NCAA) "Atlantic Sun" konferences golfa sezonas zvaigžņu izlasē. Līdz ar to trijās no četrām studentes sezonām viņa nopelnījusi iekļaušanu konferences vislabāko spēlētāju vidū. Visu cieņu, Laura!

Kā zināms, aprīļa vidū Laura Floridā otro reizi karjerā kļuva par "Atlantic Sun" individuālo čempioni, atkārtojot vienu no lielākajiem Latvijas golfa sasniegumiem. Pirmo uzvaru konferences čempionātā Latvijas spēlētāja izcīnīja 2008. gadā, kad viņu arī iekļāva "Atlantic Sun" pirmajā zvaigžņu komandā.

Šopavasar Laura pabeidza četru gadu mācību programmu Austrumtenesijas valsts universitātē, kur plāno turpināt mācības un pretendēt uz vietu profesionālā tūrē ASV.

Taču pauze aizokeāna gaitās nenozīmē pārtraukumu nopietnu sacensību kalendārā. Nākamnedēļ Laura kopā ar Kristu un Māru Puisītēm apbrīnojami spēcīgā 144 dalībnieču konkurencē startēs Lielbritānijas dāmu amatieru čempionātā, kas risināsies 107. reizi. Paši sacensību rīkotāji atgādina, ka dāmu amatieru golfā prestiža ziņā ar to var mēroties ja nu vienīgi analoģisks turnīrs ASV.

Uz "Ganton Golf Club" laukumu, Jorkšīrā, dosies 20 valstu 144 golferes, lai gan pieteikumus bija iesniegušas 224 spēlētājas, kas ir turnīra rekords. Uz rekordu droši var pretendēt arī dalībnieču meistarības kopējais līmenis, jo 129 spēlētājām handikaps ir nulle, vai labāks par to.

Pēc divām kvalifikācijas kārtām, kas risināsies 22. un 23. jūnijā, 64 labāko rezultātu īpašnieces cīņu turpinās match-play formātā izslēgšanas cīņās. Laukuma īpašības apliecina fakts, ka leģendārais Gary Player to savulaik nosauca par vienīgo iekšzemes laukumu, kur būtu vērts rīkot "The Open". Viens no pirmajiem "Ganton Golf Club" pro bija neviens cits kā seškārtējais "The Open" uzvarētājs Harry Vardon.

Pēdējās izmaiņas , 17.06.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē