Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Ziemeļu pārdomas

Pēc Latvijas komandas vizītes "Estonian Golf & Country Club" laukumā, kur jaunie golferi spēlēja Igaunijas junioru tūres posmā, atziņās par redzēto padalījās Artūrs Krukovs. "Ozo" pro junioru komandai bija devies līdzi kā treneris, kura vadībā vēlāk šovasar Latvijas zēnu izlase tajā pat laukumā spēlēs Eiropas Golfa asociācijas Izaicinājuma balvas turnīrā.

Igaunijā šoreiz paviesojās vairāk nekā 10 junioru, un sasniegtie rezultāti apliecināja, ka jūnijs nav brīnumu laiks. Reti kuram vējainajā Jūras laukumā izdevās nospēlēt atbilstoši savam handikapam, taču Krukovs atgādina, ka šobrīd gaidīt ko vairāk īsti vēl nebija pamata.

Pēc dalības Anglijas treneres Sarah Claridge treniņnometnē daudzi juniori veikuši izmaiņas vēzienā, taču tās vēl nav nostiprinātas. Turklāt mācību gada beigas nav tas brīdis, kad iespējams ļoti daudz laika pavadīt treniņlaukumā, tādēļ Krukovs sagaida, ka tieši tagad juniori beidzot varēs pievērsties intensīviem treniņiem.

Savukārt nestabilitātes apziņa spēlētājos radījusi arī zināmu nedrošību par savu spēli, un tas rezultātu nevar neietekmēt. Lai cik banāli vai nodeldēti neskanētu apzīmējums par pieredzes krāšanu, tieši tā jaunajiem spēlētājiem ir ļoti nepieciešama, jo svešs laukums nozīmē jau pavisam citu spēli. Šībrīža junioru prakse citos laukumos ir nesalīdzināmi pieticīgāka nekā Kārlim Broderam, māsām Puisītēm vai Laurai Jansonei, atgādināja Krukovs.

Par Igaunijas golfa līmeni var spriest dažādi, taču jaunatnei uz ziemeļiem no Latvijas robežas ir teicama iespēja apgūt spēli dažādos laukumos. Igaunijas junioru tūrē ir seši posmi, un katrs no tiem notiek savā laukumā, tādējādi nevienam nav izteiktas sava laukuma priekšrocības.

Latvijas zēnu izlases izredzes galvenajā sezonas startā - EGA Izaicinājuma balvas izcīņā - Krukovs nesteidz vērtēt galējībās. Sagaidāms, ka uz turnīru ieradīsies arī ļoti spēcīgas komandas, lai gan tās faktiski ir sacīkstes Eiropas otrajā līgā. Tikai pēc pirmajiem rezultātiem varēs izvērtēt, kas ir kas, un atkarībā no tā arī izvirzīt konkrētus mērķus.

Gatavojoties Eiropas cīņām, jaunajiem spēlētājiem ir svarīgi apzināties, ka EGCC laukumā būs vajadzīga pamatīga sitiena distance no tee, turklāt arī viss laukums ir jūtami garāks nekā "Ozo".

Igauņi Latvijas komandu uzņēmuši ļoti atsaucīgi un laipni, turklāt bija nedaudz pārsteigti par viesspēlētāju kuplajām rindām, jo latvieši veidoja trešdaļu no sacensību dalībnieku skaita. Sacensību organizatoriskais līmenis bija labs, turklāt igauņi bija pacentušies viesiem angļu valodā pārtulkot laukuma vietējos noteikumus. Ciemiņi aicināti piedalīties arī turpmākajos jaunatnes tūres posmos, taču visdrīzāk, to nebūs viegli īstenot dažādu kalendāro plānu dēļ.

Taču igauņu ieinteresētība varētu veicināt Baltijas jaunatnes tūres sarīkošanu nākamajā sezonā, un ieguvēji no šādām sacensībām būtu visu valstu jaunie golferi.

Krukovs prognozē, ka pieci no sešiem zēnu izlases spēlētājiem dalībai EGA turnīrā puslīdz ir nojaušami jau tagad. Ja nesekos kāds negaidīts kritums, ar vietu komandā varētu rēķināties Rihards Tiļuks, Gustavs Jankavs, Roberts Vanags, Harijs Bariss un Svens Ermansons. Savukārt uz sesto vakanci varētu būt daudz pretendentu, un cīņā par vietu izlasē būtisks būs katra kandidāta sniegums nākamā pusotra mēneša laikā.

Pēc starta Igaunijas tūrē Krukovs ar lielām uzslavām neaizrāvās, taču uzteica Rūdolfu Ķelli, kurš sasniedza no latviešiem labāko rezultātu zēnu konkurencē, nospēlējot ar 85 sitieniem. Tas viņam ļāva savā grupā ieņemt 4. vietu aiz igauņu trio. Ķelle spēlējis prātīgi, necenšoties izpildīt spožus brīnumus, kas lielākos mačos iegāž ne vienu vien jauno golferi.

Meitenēm labākā bija Linda Dobele ar 84 sitieniem un 2. vietu savā grupā, kur piektā bija Elīza Vilde (89). Jaunākajām meitenēm pirmās trīs vietas ieņēma Anna Diāna Švanka (87), Ieva Čače (89) un Alise Burkāne (104). Jaunākajiem zēniem aiz Ķelles turpmākajās vietās ierindojās Daniels Henilans (87) un Roberts Vanags (89), bet astotais bija Klāvs Andersons (93). Vecākajiem zēniem 4. un 5. vietu ieņēma attiecīgi Rihards Tiļuks (95) un Kristaps Tunsts (99).

EGL "Experian" junioru tūres posma rezultāti

Zēni A

Zēni B

Meitenes A

Meitenes B

Pēdējās izmaiņas , 16.06.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē