Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Sāremā arvien uz kartes

Neraugoties uz grūtajiem laikiem, Sāremā ir apņēmušies arvien uzturēt golfa laukumu, lai gan jaunu akciju pircēju meklēšana izvērtās krietni sarežģītāka nekā cerēts. Sāremā pašvaldībai piederošs uzņēmums arvien paliek “Saaremaa Golf” lielākais īpašnieks.

Pagājušā gada beigās Sāremā pašvaldība nolēma parakstīties uz papildu akcijām, lai nodrošinātu kompānijas darbību. Kuresāres mēra vietnieks Kalle Koov paskaidroja, ka pilsēta neatteiksies no golfa laukuma un grūtā brīdī to nepametīs.

Savukārt “Saaremaa Golf” padomes priekšsēdētājs Juri Tiitus ar izsoles rezultātiem ir apmierināts un solīja, ka šogad golfa laukums sezonai būs vēl labākā gatavībā nekā pērn.

Sāremā pašvaldība iepriekš meklēja pircējus savām akcijām, taču tālāk par intereses izrādīšanu darījums netika. Pašvaldība cerēja pārdot 62,91 procentu “Saaremaa Golf” akciju, par ko interesi lielākoties izrādījuši ziemeļvalstu investori, kas acīmredzot, tomēr nolēma pagaidīt labākus laikus.

Golfa laukumu Kuresārē atklāja 2008. gada augustā, projektā ieguldot 64,2 miljonu Igaunijas kronu (2,9 miljonus latu).

Tikmēr Spānijas investors Javier Ortiz de Artinanol vēl arvien uztur spēkā solījumu šovasar sākt “Risti Klubi” golfa laukuma un apdzīvotības projekta īstenošanu Lēnemā apriņķī Igaunijas rietumos.

Artinanol sludina, ka citu Igaunijas laukumu grūtās dienas izraisījusi pārmērīga koncentrēšanās uz golfu, bet viņa 162 hektāru projektā, ko paredzēts pabeigt piecu gadu laikā, būšot visplašākās atpūtas iespējas.

Mājas projektā Artinanol sola pārdot par mūsdienu vidusmēra igaunim pieņemamu cenu – aptuveni 90 000 latu. Tiesa, projekta kritiķi jau norādījuši, ka šim vidusmēra igaunim ik dienu uz darbu Tallinā būs jābrauc aptuveni stundu un tikpat ilgi atpakaļ, tādēļ skeptiķu šim pasākumā netrūkst.

Pēdējās izmaiņas , 03.06.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē