Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Bedrītē pazaudēta bumba?

Vai ir iespējams pazaudēt bumbu bedrītē? Pēc tik fantastiska sitiena kā hole in one? Būtībā tas nav nekas neiespējams, piemēram, "Ozo Golf Club" 3.bedrītē, kur grīns no izsitiena vietas nav redzams. Vai bedrītē "pazaudēta" bumba no noteikumu viedokļa tiešām ir pazaudēta, ja to neizdodas atrast, un no tee tiek sista nākamā bumba?

Spēlētājam pienākot pie grīna, un nekur neatrodot bumbiņu, nekas cits neatliek kā paziņot iepriekšējo bumbiņu par pazaudētu, un spēlēt nākamo, zaudējot sitienu un distanci.

Spēlējot šo nākamo bumbiņu, var gadīties, ka pirmo izdosies pamanīt tikai tad, kad bedrītes izspēle būs pabeigta. Kuru rezultātu jāieskaita? Vai hole in one ar pirmo bumbu, vai to tas, kas sanācis (labākā gadījumā bugijs) ar nākamo?

Te nu noteikumi izrādās ir golfera pusē, un hole in one būs pilnīgi likumīgs, pamatojoties uz pašu pirmo noteikumu punktu. Jo "Golfa spēle sastāv no bumbiņas raidīšanas ar nūju bedrītē ar sitienu vai vairākiem sitieniem pēc kārtas, ievērojot Noteikumus."

Tātad bedrītes izspēle ir beigusies brīdī, kad bumbiņa nonākusi bedrītē, un iepriekš minētā situācija īpaši izskaidrota Noteikumu lēmumā 1-1/2. Saprotams, ka Lēmums attiecas tikai bumbiņu, kas "pazaudēta" bedrītē, nevis rafā, vai kur citur. Ja vēlāk izdodas atrast rafā pazaudēto, tam vairs nav nekādas nozīmes - tik vien, ka nākamais pro shop apmeklējums varbūt būs nedaudz vēlāk.

Pēdējās izmaiņas , 07.02.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē