Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Dāņiem golfa likumdošana

Arvien lielāka golfa popularitāte Dānijā pamudinājusi pieņemt atsevišķus likumus, kas nodrošina gan iespēju celt jaunus laukumus, gan nosaka to pieejamības kārtību. Galvenais princips ir viens – lai pietiek vietas gan golferiem, gan vienkāršāku pastaigu cienītājiem.

 

Tā kā golfa laukumu būvei vajag lielas platības, Dānijas Vides ministrija uzskatīja par nepieciešamu ieviest likumdošanu, kas nodrošinātu golferu, negolferu un pašvaldību interešu ievērošanu.

 

Dānijā 170 laukumos ir 140 000 golfa spēlētāju, un to skaits arvien pieaug, padarot šo spēli par vienu no vispopulārākajiem sporta un atpūtas veidiem. Dāņi plāno nākamajos 10 gados uzbūvēt vēl ne mazāk par 100 laukumiem.

 

Straujie attīstības tempi ir radījuši neērtu situāciju pašvaldībām, kam no vienas puses ir vajadzīgas būvēties gribētāju investīcijas, bet no otras puses nemaz nav tik daudz brīvas zemes, lai apdalīti nejustos dabas mīļotāji.

 

Lai novērstu iespējamas konfliktsituācijas, bija nepieciešami jauni likumi, atzina Dānijas vides ministre Connie Hedegaard, norādot, ka jaunā kārtība ļaus gan celt jaunus laukumus, gan respektēs negolferu vēlmes. Ministre uzskata, ka jaunceļamie laukumi organiski iekļausies ainavā.

 

Apmierināti ar jauno kārtību ir arī dāņu vides aktīvisti, turklāt atzīstot, ka golfa laukumi labāk nekā lauksaimniecības zemes paver iespēju ainavas baudīšanai.

 

„Golfa laukumi videi bieži vien ir labāka alternatīva nekā miežu lauki,” teica Dānijas Dabas aizsardzības biedrības prezidents

Poul Henrik Harritz.

 

Pēdējās izmaiņas , 08.02.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē