Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Jaguāra un HCP 54 turnīri maija izskaņā

Līdz jūnija sākumam vairs nav atlicis ne daudz dienu, nedz arī ierakstu sacensību kalendārā. Maija pēdējā nedēļas nogalē ar daža laba citā sporta veidā meistarīga dalībnieka piedalīšanos "Ozo Golf Club" risināsies "Jaguar Open", bet "Viesturos" lielāko handikapu īpašnieki noskaidros, kam vislabāk veicas turnīrā, kur rezultātu aprēķinos nav HCP 36 robežas.

"Jaguar Open" dalībnieki pulcēsies sestdien, lai par balvām pacīnītos trijās handikapu grupās. Ja "Ozo" turnīros parasti ir divas HCP grupas kungiem un vienota ieskaite dāmām, tad šoreiz apvienotā konkurencē paredzētas trīs handikapu grupas. Singli kārtos savus rēķinus, otrā grupa būs padsmitnieki, bet trešā grupa apvienos visus dalībniekus, kas neiekļaujas pirmajās divās kategorijās.

Nolikumam nereti uzmanību mēdz pievērst tikai pēc finiša, ja rodas domstarpības uzvarētāju noteikšanā, tādēļ labāk laicīgi izpētīt, kā dalīs vietas dalībnieki ar vienādu stableford punktu guvumu. Pirmais kritērijs vienādas punktu summas gadījumā būs spēlētāju handikapi, un tikai gadījumā, ja arī tie izrādīsies vienādi, par nākamo faktoru kļūs veiksme pēdējo deviņu bedrīšu izspēlē.

Kopš nule kā noslēdzies pasaules čempionāts, savām iecienītajām brīvā laika nodarbēm var pievērsties hokejisti. Arī Latvijas hokeja vidē golfs kļūst arvien populārāks, un gatavību piedalīties "Jaguar Open" ir apliecinājuši vairāki valstsvienības un Rīgas "Dinamo" hokejisti.

Kaspars Daugaviņš, Lauris Dārziņš, Armands Bērziņš, Edgars Masaļskis - viņus biežāk var redzēt uz slidām un ķiverēs, taču šoreiz ledus cīņu meistari ir atsaukušies izaicinājumam ņemt rokās golfa nūjas un uzspēlēt "Jaguar Open".

Savukārt svētdien "Viesturos" deviņu bedrīšu stableford turnīrā tiksies golferi, kam HCP nav mazāks par 36. Sava ieskaite būs gan kungiem, gan dāmām. Dalībnieki var rēķināties ar īpašu 12 latu green fee cenu, bet dalības maksa aprobežosies ar diviem latiem.

Pirms kārtējām cīņām golferi var iepazīties ar lietu kārtību kārtējā reitinga sarakstā. Cerams, pēc neilga laika rangu tabulu bloks būs integrēts arī golfs.lv, bet līdz tehnisku jautājumu noregulēšanai, to iespējams aplūkot šeit. Veikto tehnisko jauninājumu dēļ rangu tabula vēlākais stundu pēc kārtējā turnīra beigām jau uzrāda jauno rangu.

Jaguar Open 2010

29. maijs – plkst. 8:00, Ozo Golf Club

1. Vadība

Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina Ozo Golf Club sacensību komiteja.

2. Laiks un vieta

Sacensības notiek Ozo Golfa Kluba laukumā 2010. gada 29. maijā. Sākums plkst. 8:00 no 1. un 10. bedrītes saskaņā ar izlozi. 

3. Dalībnieki

3.1. Sacensības notiek trīs HCP grupu ieskaitē.

3.2. Spēlētājiem HCP kartes obligātas.

3.3. Spēlētāji ar 2010. gada LGF izsniegtajām HCP kartēm iegūst LGF reitinga punktus.

3.4. Kopējais dalībnieku skaits ne vairāk par 100 (reģistrācijas apstiprinājums pēc pirmās rokas principa). Piedalās tikai amatieri.

4. Sacensību formāts un noteikumi.

4.1.Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un Ozo Golf Club vietējiem noteikumiem.

4.2. Sacensību formāts - Stableford punktu spēle. Sacensības notiek 3 handikapa grupās:

                        1.grupa – HCP 0 – 10

                        2.grupa – HCP 11 – 20

                        3.grupa – HCP 21– 36

Spēlētājiem, kuru HCP ir lielāks par HCP36, sacensībās piedalās ar HCP 36.

4.3. Sievietes un juniori līdz 12 gadiem spēlē no sarkanajām izsitienu vietām. Pārējie – no dzeltenajām izsitienu vietām. Latvijas junioru izlases dalībnieki spēlē attiecīgi no zilajām (meitenes) un baltajām (puiši) izsitiena vietām.

4.4. Pēc sacensībām spēlētājs savu spēles karti nodod sacensību komitejai kluba recepcijā (rezultātu apkopošanai).

4.5.  Tiek piemērota Slope sistēma.

5. Vietu dalīšana:

5.1. Katrā grupā uzvar tas spēlētājs, kurš savāc visvairāk stableford punktu. Apbalvoti tiek katras grupas pirmie trīs vietu ieguvēji. Grupas uzvarētājs saņem Jaguar Open kausu.

5.2. Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, uzvarētājs ir tas, kam labāks HCP. Ja HCP ir vienādi, tad uzvarētājs tiek noteikts pēc stableford punktu summas laukuma pēdējās deviņās bedrītēs (no 10 – 18). Ja summas ir vienādas, tiek ņemtas vērā laukuma pēdējās sešas bedrītes (13 – 18). Ja arī tur summas sakrīt – pēdējās trīs (16 – 18). Atkārtoti vienāda rezultāta gadījumā – punktu skaits pēdējā bedrītē (18). Ja uzvarētāju arī pēc tam nevar noteikt, tiek atkārtoti izspēlēta 18. bedrīte pēc „pēkšņās nāves” principa.

5.3. Bumbiņu marķēšana obligāta.

6.      Pieteikšanās un izloze

6.1. Spēlētājam ir pienākums pieteikties uz sacensībām līdz 2010. gada 27. maijam plkst. 15:00 Ozo Golfa kluba recepcijā vai pa tālr.67394399

6.2. Izloze ir atklāta un galīga, un tā notiek 2010. gada 27. maijā plkst. 17:00

7.      Starta laiki

Starts notiks saskaņā ar izlozi. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par savlaicīgu ierašanos uz startu. Spēlētāji starta vietu kārtību drīkst mainīt tikai ar turnīra rīkotāju atļauju, neievērojot šo nosacījumu, spēlētājs sacensībās piedalās ārpus konkurences, kā arī nevar pretendēt uz turnīra balvām.

8. Dalības maksa

            8.1. Kluba biedriem, RGS audzēkņiem, Latvijas Juniora izlase un sezonas karšu īpašniekiem – Ls 15,-

            8.4. Pārējiem – green fee + Ls 15,-. 

Ozo Golf Club sacensību komiteja.
 

VIESTURU KAUSS 54 - OPEN 

SACENSĪBU NOLIKUMS (2)

1.Sacensību vieta un laiks.

Sacensības notiek Golfa laukumā Viesturi 2010.gada 30.maijā.

2.Sacensību formāts un noteikumi

2.1.Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un golfa laukuma Viesturi vietējiem noteikumiem.

2.2. Handikapu spēle ( stableford ) 9 bedrītes. Sacensības notiek dāmu un kungu konkurencē.

2.4.Kungi spēlē vienā grupā: 1.HCP 36.0-54.0

2.5. Dāmas spēlē vienā grupā: 1.HCP 36.0-54.0

2.6. Maksimālais dalībnieku skaits – 48.

2.7. Tee: Kungi – Dzeltenās, Dāmas – Sarkanās, Seniori ( no 55 gadiem ) – Zilās, Jaunieši ( līdz 12 gadiem ) – Sarkanās.

2.8. Sacensību laiks vienai spēlētāju grupai ne vairāk kā 2,5 stundas, vienas bedrītes izspēlei 15 minūtes.

2.9. Viesturu laukuma Slope index tiek piemērots.

3.Vietu dalīšana

Handikapu spēle: ja vairāki spēlētāji dala pirmo, otro vai trešo vietu, uzvar spēlētājs ar zemāko handikapu. Ja handikapi vienādi, tad izspēlē “ pēkšņās nāves “ pārspēli .Pārspēle notiek uz 9.bedrītes, ja uzvarētājs nav noteikts pārspēle turpinās uz 9.bedrītes utt.

4.Starta laiks

4.1.Starts notiks saskaņā ar izlozi sākot no plkst. 10:00.

4.2. Katrs spēlētājs pats ir atbildīgs par ierašanos uz savu starta laiku un vietu. Reģistrācija 30 minūtes pirms starta.

5.Pieteikšanās

Pieteikšanās sacensībām līdz 27.maijam plkst.18.00.

6.Tiesāšana.

Sacensību galvenais tiesnesis Uļjana Rotmistrova. Strīdīgu jautājumu gadījumā lēmumu pieņemšanā piedalās GK Viesturi sacensību komitejas locekļi.

7.Dalības maksa.

7.1. Sacensību dalības maksa katram spēlētājam 2,-Ls. Pusdienas nav iekļautas cenā.

7.2. Green fee cena – 12.- Ls.

8.Apbalvošana

Apbalvo-Dāmas:1.-3.vieta, Kungi:1.-3. vieta.

Apbalvo tālāko sitienu dāmām - 9.bedrītē, kungiem – 3. bedrīte.

Apbalvo tuvāko sitienu 2.bedrītē un 7. bedrītē.        

Sacensību orgkomiteja   

Pēdējās izmaiņas , 24.05.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē