Arhīvs
16. Aprîlis, 2024. Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
Pāru kaujas
rezultâti

Atsācies reitings

Lai vieta tomēr nepaliktu tukša, LGF ir atsākusi golferu ranga uzskaiti pēc aizpērnā gadā izmantotās metodikas. Tas gan ir pagaidu variants, kamēr tehniski tapšanas stadijā ir jaunā ranga uzskaites sistēma, ko plānots ieviest vēlāk šīs sezonas gaitā.

Tā kā pagājušajā sezonā rangs netika uzskaitīts, par bāzi sezonas primajam turnīram tika ņemts 2008. gada reitings. Tādēļ "Ozo" sezonas pirmajā individuālajā turnīrā augstāka koeficienta dēļ kungi varēja nopelnīt vidēji vairāk punktus nekā pirmajos mačos "Viesturos" un Salienā.

Lars Jonsson pārraudzībā topošajā jaunajā rangu sistēmā pamats būs spēlētāja sasniegumi attiecībā pret paša handikapu. Līdzko sistēmas izstrāde būs pabeigta, golferi nekavējoties to uzzinās.

Tālāk daži izvilkumi no pašreizējās rangu sistēmas reglamenta, kas varētu būt piemirsušies:

Katras sacensības iegūst savu svaru jeb koeficientu atbilstoši dalībnieku sastāvam, un tas sastāv no trīs komponentiem – 50% nemainīgā pamatlikme, 35% - spēlētāju skaits no pirmā desmitnieka un 15% - spēlētāju skaits no otrā desmitnieka. Pēc šādas shēmas ikvienam ir pietiekami vienkārši arī pašam noteikt, kāds būs attiecīgā turnīra koeficients. Katra pirmā desmitnieka spēlētāja svars ir 0,05, savukārt otrā desmitnieka – 0,025. Tādējādi, lai turnīra koeficients būtu 1, pietiek vismaz ar 7 pirmā desmitnieka un 6 otrā desmitnieka spēlētāju dalību tajā. Ja spēlētāju no 1. vai 2. desmitnieka ir vairāk, koeficients no tā nemainās. Gadu uzsākot, pirmajos mačos turnīra svars tiek noteikts, pamatojoties uz iepriekšējā gada noslēguma reitingu. Punktus saņem katra turnīra 60 labākie, izņemot gadījumus, ja spēlētājs, ieņemot vietu šajā labāko sešdesmitniekā, attiecīgajā turnīrā vienlaicīgi atrodas kādā no pēdējām trim vietām (proti, kopējais dalībnieku skaits ir 60 vai mazāks). Šādā gadījumā punktus viņš nesaņem.

Spēlētāja reitinga ieskaitē iet ikviens reitinga turnīrā uzrādītais rezultāts (izcīnītā vieta). Katra spēlētāja individuālo reitingu veido viņa vidēji vienā sacīkstē gūto punktu skaits. Proti, kopā izcīnīto punktu skaits tiek izdalīts ar izspēlēto sacensību skaitu. Lai informāija būtu uzskatāmāka, tiek uzrādīts arī kopā izcīnīto punktu un sacensību skaits, kurās attiecīgais spēlētājs piedalījies. Tiek noteikts, ka mēneša laikā katram reitinga dalīniekam jāizspēlē ne mazāk kā vienas sacīkstes. Pretējā gadījumā tiek uzskatīts, ka viņš izspēlējis par vienu maču vairāk, un tajā punktus nav saņēmis. Tiek pieņemts, ka sezona ilgst 5 mēnešus no maija līdz septembrim. Aprīlī notikušās sacīkstes tiek rēķinātas maija ieskaitē, bet oktobrī notikušās – septembra ieskaitē. Tātad, ja spēlētājs aprīlī piedalījies kādā turnīrā, bet maijā ne, viņam maija ieskaitē tomēr tiek ieskaitītas šīs vienas izspēlētās sacīkstes.

Sacensības, kas ilgst vairāk nekā vienu dienu, tiek iekļautas tā mēneša ieskaitē, kurā izspēlēta to pēdējā diena.

Punktu skaits, kas tiek izcīnīts katrās sacensībās un tiek pārrēķināts, pielietojot attiecīgā turnīra koeficientu, paliek nemainīgs. Par 1.vietu - 555 punkti, par 2. – 345, 3 – 229, 4 – 168 utt. Divu dienu sacīkstēm, kā arī Latvijas Meistaram (matchplay sacīkstes) tiek noteikts koef.1,2, savukārt 3 dienu sacīkstēm 1,4.

Pēdējās izmaiņas , 14.05.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē