Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Vēlreiz par HCP

Tā kā šosezon Latvijā ir ieviestas Eiropas Golfa asociācijas (EGA) noteikumiem atbilstošas izmaiņas handikapa uzskaitē, ir būtiskas lietas, kas attiecas uz lielāko HCP īpašniekiem, un, iespējams, līdz šim viņiem radījušas neskaidrības.

Būtiskākais, ka spēlēšanai ikvienam gribētājam atklātā turnīrā neslopēts maksimālais dalībnieka handikaps ir HCP 36, savukārt par to lielāks handikapa indekss (eHCP) jeb neslopēts handikaps attiecas tikai uz iekšējiem kluba mačiem.

Tātad turpmāk turnīros, kas neaprobežojas tikai ar kāda atsevišķa kluba biedru dalību, velti gaidīt, ka neslopēts HCP spēlētājam varētu būt lielāks par HCP 36. Tieši to paredz EGA handikapa noteikumi. Tas gan neizslēdz iespēju, ka HCP 36 golferim spēles handikaps var būt arī par kādu punktu lielāks, ja to atbilstoši slope indeksam paredz spēle no attiecīgajām starta vietām konkrētajā laukumā.

Dažādos laukumos spēlei no dažādām starta vietām ir atšķirīgs slope, un tas ietekmē arī HCP 36 golfera spēles handikapu. Tādēļ atkarībā no laukuma, kur notiek turnīrs, un starta vietām spēles handikaps šim spēlētājam var gan būt gan mazliet lielāks, gan mazāks par 36.

Savukārt LGF sistēmā par HCP 36 lielāku uzskaitīto handikapa indeksu, piemēram, HCP 54 sacensību nolūkos paredzēts izmantot tikai kluba iekšējos turnīros, paskaidro LGF Handikapu komisijas vadītājs Lars Jonsson. Kluba handikapa mērķis ir palīdzēt spēlētājam sekot līdzi savam progresam spēlē, nevis ilgstoši palikt ar HCP 36, lai gan spēles prasmes faktiski ir uzlabojušās.

Neslopēta HCP 36 maksimālā robeža dalībai atklātos turnīros vienlīdz attiecas gan uz kungiem, gan dāmām.

Pēdējās izmaiņas , 06.05.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē