Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Atklāšanu noslēgums

Pēc “Viesturos” aizvadītā pirmā turnīra sacensību sezona visos laukumos strauji pietuvojusies pilnam plaukumam. Jaunmārupes mežu ielokā pirmdien spēlēja teju pieci desmiti golferu, un tikai retais errojās, ja paša rezultāts nebūt nebija tik spožs, kā maija saulīte zilajās pavasara debesīs.

Nopietnāko handikapu grupā kungiem visveiksmīgākā diena bija Guntaram Dobelim, kurš par viena punkta tiesu apsteidza Lars Jonsson un jau pašā sezonas sākumā padeldēja savu handikapu.

Dienas labākā sitienu spēles rezultāta autors PG Jansson 18 bedrītes izspēlēja ar 77 sitieniem, tomēr stableford punktu ieskaitē palika uzreiz aiz labāko trijnieka. Jansson rezumēja, ka laukuma kvalitāte pavasara siltumā strauji kļūst vasarīgāka un prognozēja, ka šogad “Viesturos” gaidāmas daudzas interesantas cīņas.

Dāmām HCP 0-18 grupā, lai noskaidrotu labāko, varēja rīkot arī match-play, jo vēl pavasarīgajās noskaņās atbilstošs handikaps bija tikai divām dalībniecēm. Tomēr nolikums ir nolikums - Lidija Gavrilova uzvarēja stableford ieskaitē, savukārt Indrai Eniņai bija labākais sitienu spēles rezultāts visu dāmu konkurencē.

Otrajā handikapu grupā kungiem pietika nospēlēt sava HCP līmenī, lai iekļūtu laureātu trijniekā un saņemtu balvu. Vislabāk šādam uzdevumam piemērojās Roberts Bišs, nopelnot 33 punktus, un izcīnot 1. vietu.

Savukārt dienas iespaidīgākais punktu guvums bija kungu trešās grupas uzvarētājam Andrim Vilcmeieram, kurš pirmo vietu nodrošināja ar 43 stableford mēru. Dāmām otrajā grupā visas sāncenses izkonkurēja Zaiga Pīlādze.

Laikapstākļi bija teju ideāli, un ja nu tikai kāda spēcīgāka vēja brāzma atgādināja, ka golfs tomēr ir visām stihijām pakļauta spēle. Rīkotāji arī bija gādājuši, lai golferi pēc mačiem mājās nokļūtu sausām kājām, lietum atļaujot ierasties tikai dažas stundas pēc spēlētāju došanās mājup.

Sacensību gars “Viesturos” turpinās valdīt arī otrdien, kad “Eiro” kausa izcīņā sacentīsies komandas, kuras nenobiedēs sinoptiķu ne visai optimistiskās laika prognozes. Jau mīlīgāks klimats kļūšot trešdien uz "Viesturu" Dāmu tūres 1. posmu un dienu vēlāk paredzēto Kungu maču sezonas debijas posmu.

Pēdējās izmaiņas , 03.05.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē