Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Pļavu sezonas starts "Denderos"

Svētdien, 2.maijā, tradicionāli "Denderos" pie Vaidavas notiks pļavu golfa sezonas atklāšanas sacensības jeb 12. Latvijas Pļavu golfa čempionāta 1. kārta. Pļavu sezonā šosezon būs gan par tradicionālām jau kļuvušas sacensības, gan jauni turnīri.

Turpinot iepriekšējo gadu tradīcijas, šogad Pļavu golfa laukumos tiks rīkoti dažāda mēroga turnīri – Latvijas pļavu golfa čempionāts, Kurzemes un Vidzemes kausa izcīņa, Premjera un LOK prezidentu kausa izcīņa, Valmieras čempionāts, Denderu, Dāmu, Avotu un Reiņa kauss, kā arī Latvijas Austrumu un Rietumu komandu kauss.

Sezonas jaunievedums būs Latvijas Pļavu golfa klubu čempionāts, kas norisināsies paralēli jau ierastajam individuālajam pļavu čempionātam. Katrā čempionāta posmā katrs klubs (laukums) piesaka četrus spēlētājus, kuru rezultāti iet komandas ieskaitē (visu spēlētāju punktu summa). Par uzvaru posmā klubs iegūst noteiktu punktu skaitu. Klubs, kas sezonas garumā 10 posmos iegūs visvairāk punktu, kļūs par uzvarētāju.

Lai piesaistītu jaunos spēlētājus un padarītu sacensības saistošākas dažāda meistarības līmeņa golferiem, arī šogad Pļavu golfa čempionāts norisināsies divās līgās – pirmajā jeb spēcīgākajā līgā un otrajā jeb iesācēju līgā.

Pirmajā līgā spēlēs visi tie golferi, kuru rezultāti no uzvarētāju rezultātiem neatpaliek vairāk kā par 30%, kā arī tie, kam ir HCP kartes. Savukārt otrajā līgā spēlēs jaunie golferi, kas tikko sākuši spēlēt un nejūtas pietiekami spēcīgi, lai sacenstos ar pieredzējušajiem golferiem, kā arī tie golferi, kas nekvalificēsies pirmās līgas prasībam. Spēcīgākie spēlētāji no otrās līgas tiks pārcelti uz pirmo līgu. Kopvērtējumā tiks vērtētas septiņas no desmit kārtām.

Spītējot vispārējai ekonomiskajai situācijai, pļavu golfa laukumi raduši iespējas paplašināties – Siguldā „Reiņa trase“ izveidojusi 6 jaunas bedrītes un nu tas ir pirmais 9 bedrīšu laukums Latvijā ārpus Rīgas apkārtnes. Valmierā „Avotos“ jau esošajām trīs bedrītēm papildus izveidotas trīs jaunas bedrītes, kas būs pieejamas no jūlija vidus. Gulbenē „Siltajos“ izveidota viena jauna bedrīte, kā arī šogad taps driving range.

Latvijas pļavu golfa čempionātu atbalsta tirdzniecības centrs „Valleta“, „Vecgulbenes muiža“ un atpūtas komplekss „Avoti“.

Informāciju sagatavoja

Kristaps Matisons

Pēdējās izmaiņas , 28.04.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē