Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

No Austrumkarolīnas līdz Kalifornijai

Rīkotājiem paziņojot komandas ASV studentu sporta (NCAA) reģionālajiem turnīriem, pirmdien droši kļuva skaidrs, ka pirmo reizi tik augstā līmenī spēlēs uzreiz divas Latvijas golferes un viņu augstskolas. Laura Jansone Austrumtenesijas valsts universitātes komandas sastāvā cīnīsies Austrumkarolīnā, bet Krista Puisīte un Teksasas valsts universitāte - Kalifornijā.

Teksasas valsts universitātes uzvara "Southland" konferences čempionātā jau garantēja tai tiesības uz spēlēšanu vienā no trim reģionālajiem turnīriem, un pārsteigumu te nevarēja būt. Šķietami drošas izredzes uz iekļūšanu reģionālajā līmenī bija arī Austrumtenesijas valsts universitātei, tomēr, paļaujoties uz vietu augstskolu rangā, mēdz gadīties arī nepatīkami pārsteigumi.

Šoreiz Austrumtenesijas valsts universitātes komandai viss ir kārtībā, jo reģionālajos turnīros spēlēs visas 56 reitingā spēcīgākās augstskolas. Austrumtenesijas valsts universitāte rangā ir 51. vietā un iekļuva dalībnieku vidū, lai arī "Atlantic Sun" konferences finālā netika augstāk par dalītu 3. vietu.

Pirmo reizi skolas vēsturē Austrumtenesijas valsts universitāte nopelnīja uzaicinājumu spēlēt reģionālajā turnīrā pēc vietas rangā.

NCAA Austrumu reģionālais čempionāts notiks Austrumkarolīnā, "Ironwood Country Club" laukumā, no 6. līdz 8. maijam. Tajā pat laikā Rietumu reģionālajā čempionātā Stenfordas universitātes laukumā jāspēlē Kristai Puisītei un Teksasas valsts universitātei, kam pretinieku vidū būs arī ranga līdere Kalifornijas universitāte.

Trijos reģionālajos čempionātos spēlēs pa 24 augstskolu komandām, un NCAA nacionālajam finālturnīram kvalificēsies pirmo astoņu vietu ieguvējas katrā reģionā.

Austrumtenesijas valsts universitātes trenere Stefanie Shelton uzskata, ka viņas vadītajām meitenēm ir izredzes pacīnīties par vietu astoņniekā, lai pirmo reizi spēlētu arī nacionālājā finālā. Lai piepildītu cerības, brīnumi nav vajadzīgi, bet katrai komandas golferei jānospēlē savu labāko spēju līmenī, uzskata trenere.

Cerības nezaudē arī Teksasas valsts universitātes komandas treneris Mike Akers, tajā pat laikā atzīstot, ka jebkura kļūda pamatīgi ietekmēs izredzes uz vietu astoņniekā. Taču izredzes ir, un "Bobcats" komanda jau konferences čempionātā pierādīja, ka vienmēr cīnās līdz galam.

Pēdējās izmaiņas , 27.04.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē