Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

LGF handikapa sistēma 2010

Latvijas Golfa federācijai (LGF) ieviešot jaunu handikapa sistēmu, spēlētājiem loģiski var rasties jautājumi, ko tas nozīmē, un pēc kādiem principiem paredzēta HCP uzskaite. Tālāk aplūkojams ieskats jaunās sistēmas darbības principos, ko izstrādājis LGF Handikapu komitejas vadītājs Lars Jonsson.

Golfera spēles handikapu (s-HCP) aprēķina pēc viņa handikapa indeksa (exact HCP jeb e-HCP), pielietojot sekojošu formulu:

S-HCP = e-HCP x (Slope Rating / 113) + (Course Rating – PAR)

Iekļaušana LGF handikapa reģistrā

1. LGF handikapa sistēmā jau ir iekļauti visi spēlētāji, izņemot tos, kuri nav apmaksājuši savas handikapa kartes kopš 2007. gada vai agrāk. Šo neiekļauto spēlētāju dati glabājas nošķirtā datubāzē, kurai var piekļūt katra kluba vadība.

2. Spēlētāji, kuri 2009. gadā vai līdz tam ir saņēmuši LGF Zaļo karti, handikapa reģistrā iekļausies ar HCP 54 (pēc samaksātas reģistrācijas maksas).  

Spēlētājs

Buferzona (Stblf punkti)

Izmaiņas

Kategorija

e-HCP

18 bedrītēs

9 bedrīšu spēlē

Tikai samazināšana (ārpus sacensībām)

Sacensībās

EDS

 (ārpus sacensībām)

1.

- 4,4

35-36

2.

4,5-11,4

34-36

Max 5xgadā

3.

11,5-18,4

33-36

Max 5xgadā

4.

18,5-26,4

32-36

Max5x/gadā

5.

26,5-36,0

31-36

Max5x/gadā

10.

37-54

36

Max5x/gadā

3. Ja spēlētāja rezultāts paredz HCP izmaiņas, tās pēc HCP kategorijas ir 10% samazinājums par katru gūto stableford punktu virs 36 punktiem, bet spēlētājiem, kuru rezultāts ir par mazu, lai būtu buferzonā, handikaps (e-HCP) pieaug par 0,1 punktu 1.-3. HCP kategorijas golferiem un par 0,2 punktiem 4. un 5. HCP kategorijas golferiem. Savukārt 10. HCP kategorijas golferiem handikapa pieaugums nav iespējams.

Spēlētājs

E-HCP izmaiņas

Kategorija

E-HCP

Stbf punkts

virs 36

Stbf punkts zem

buferzonas

1.

- 4,4

-0,1/par punktu

+0,1

2.

4,5-11,4

-0,2/ par punktu

+0,1

3.

11,5-18,4

-0,3/ par punktu

+0,1

4.

18,5-26,4

-0,4/ par punktu

+0,2

5.

26,5-36,0

-0,5/ par punktu

+0,2

10.

37-54

-1 par punktu

0

4. Eiropas Golfa asociācija (EGA) paredz aktīvam e-HCP vismaz četru raundu izspēli (ar ietekmi uz handikapu) kalendārā gada laikā. Lai atbilstu prasībai, spēlētāji var piedalīties e-HCP ietekmējošā spēlē atbilstoši prasībām augstāk norādītajām kategorijām.

5. Golfa noteikumus neievērojošam spēlētājam var liegt viņa e-HCP, kas praktiski nozīmē neiespējamību piedalīties sacensībās. 

Handikapa pārskatīšana 

Handikapa ikgadēja pārskatīšana

Handikapa sistēmas pārraudzības organizācijas handikapa komitejai ik gadu jāveic handikapu pārskatīšana cik drīz vien iespējams pēc sezonas noslēguma. Handikapa pārskatīšana ir obligāta visiem spēlētājiem.

Lai handikapa (e-HCP) pārskatīšana būtu godīga un taisnīga, spēlētājam nepieciešami vismaz četri (4) kvalificēšanas rezultāti, kas reģistrēti starp divām secīgām gadskārtējām handikapa pārskatīšanām.

Tikai uz trim (3) kvalificēšanas rezultātiem vai vēl mazāka rezultātu skaita aizvadītā gadā balstīts e-HCP tiek uzskatīts par neuzticamu nepietiekamas datu bāzes dēļ. Bez adekvātas pārskatīšanai nepieciešamās informācijas handikaps var nepatiesi atspoguļot spēlētāja rezultāta potenciālu. Šādam handikapam (e-HCP) jāpaliek nemainītam (neaktīvam) līdz spēlētājs nākamajā gadā iesniedz handikapa noteikšanas prasībām atbilstošus trīs rezultātus.

Handikapa apturēšana

Handikapa sistēmas pārraudzības organizācijas handikapa komiteja drīkst apturēt spēlētāja EGA handikapu, ja uzskata, ka viņš pastāvīgi, nepārprotami vai ar nodomu nav izpildījis EGA handikapa sistēmas prasības.

Medicīniski iemesli

Spēlētājs drīkst LGF handikapa komitejā iesniegt pieteikumu izmainīt viņa e-HCP medicīnisku iemeslu dēļ, ja tie padara neiespējamu viņa spēli atbilstoši tā brīža e-HCP.

Handikapa nosacījumi 

“Handikapa nosacījumi” ir obligāti nosacījumi, kuru izpilde ļauj iesniegt kvalificēšanas rezultātus handikapa uzskaitei. Handikapa nosacījumi stājas spēkā tikai tad, ja:

- Raundu izspēlē uzmērītā laukumā, un uzmērītā laukuma garums nav mazāks par 2750 metriem 18 bedrīšu spēlē, vai 1375 metriem deviņu bedrīšu spēlē.

 - Spēlējamo laukumu atbilstoši USGA laukumu novērtēšanas (course rating) sistēmai ir izvērtējusi nacionālā federācija vai vietējā pārvaldības organizācija.

Ja nacionālā federācija nav pieņēmusi CSA procedūru, Komitejai izspēlētais raunds jāpasludina par tikai handikapa samazināšanai (uzlabošanai) derīgu, ja neatkarīgi no cēloņa mazāk nekā 10 procentiem spēlētāju rezultāts iekļaujas buferzonā, vai ir labāks par to.

*CSA (Competition Stableford Adjustment) – Sacensību stableford korekcija ir koriģējošs faktors, ko pielieto katra spēlētāja stableford rezultātam pēc katrām kvalificēšanas sacensībām.

Pēdējās izmaiņas , 25.06.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē