Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Pirmssezonas izmaiņas

Līdz ar jaunās sacensību sezonas sākumu sekojušas būtiskas izmaiņas Latvijas Golfa federācijas (LGF) uzturētajā handikapu sistēmā, turklāt jaunumi attiecas gan uz pašu HCP administrēšanas kārtību, gan procesa tehnisko pusi, kas reģistrētiem golferiem drīzumā padarīs vienkāršāku atbilstošu sava handikapa uzturēšanu.

Sekojot e-risinājumu arvien lielākai popularitātei to ērtību dēļ, jaunpienākušiem golferiem šogad fiziski vairs neizsniegs Zaļās kartes. Fiziski nepastāvēs arī handikapa kartes, bet visa uzskaite būs elektroniska LGF uzturētā sistēmā.

Pārvaldības izmaiņas neskar pašas idejas būtību – lai spēlētu laukumā jānokārto Zaļās kartes tests, ko tāpat kā līdz šim var izdarīt pie sertificētiem laukumu treneriem. Tāpat arī katra golfera atbildība ir sekot sava handikapa atbilstībai laukumā sasniegtajiem rezultātiem.

Līdz ar Zaļās kartes eksāmena nokārtošanu golferis tagad saņem kluba handikapu HCP 54 un ar šādu skaitli nonāk LGF handikapu sistēmā.

Tātad iesācējs par piecu latu reģistrācijas maksu (apmācības kursa izmaksas paliek topošā golfera un viņa trenera ziņā) saņem handikapu un ir reģistrēts golferis.

Par piecu latu maksu handikapu reģistrā var iekļūt arī ikviens golferis, kas Zaļo karti saņēmis iepriekšējos gados, bet līdz šim nebija izņēmis handikapa karti. Arī šādi spēlētāji tiks pie HCP 54. Atbilstoši Eiropas Golfa asociācijas (EGA) handikapu noteikumiem par HCP 36 lielāks handikaps ir paredzēts spēlēšanai tikai sava kluba laukumā un mājas kluba noteiktā kārtībā.

Ja kāds tomēr vēlēsies saņemt handikapa karti papīra formātā, bažījoties, ka kādā ārzemju laukumā bez tā varētu netikt pie spēlēšanas, vajadzīgo varēs izdrukāt no interneta vietnes un vēlāk saņemt kluba zīmogu un atbildīgās personas parakstu.

Izmaksas par ikgadējo handikapa karšu atjaunošanu paliek iepriekšējā 20 latu līmenī, bet junioriem – piecu latu. Tāpat kā līdz šim turnīros varēs piedalīties tikai tie golferi, kuri ar veikto iemaksu uz kalendāro gadu būs aktivizējuši savu handikapu. Ieraduma pēc to var dēvēt arī par handikapa kartes izņemšanu – vienīgā atšķirība, ka karte elektroniskā formātā uzglabāsies LGF datubāzē.

Lars Jonsson vadībā veidotajā LGF datu bāzu modelī ir paredzētas visdažādākās iespējas, kur ieviešana notiek pakāpeniski, bet ar HCP pārvaldības sistēmu jau var iepazīties šajā saitē. Sagaidāms, ka reģistrējušies golferi drīzumā paši varēs ievadīt sistēmā visu savu spēļu rezultātus, lai handikaps patiesāk atainotu reālo spēles līmeni.

LGF uzskaitīs handikapa koeficientu (exact HCP), kas pēc tam katrā laukumā tiek slopēts, nosakot spēles handikapu.

Protams, jebkuras sistēmas ieviešanu gribas raitāku un efektīvāku, tomēr jāatceras, ka pašreizējā golferu skaita dēļ LGF nevar būt algotu darbinieku, bet visi darbi tiek veikti pēc personiskas iniciatīvas un bez materiālas ieinteresētības.

EGA handikapu sistēmas nolikums

Pēdējās izmaiņas , 22.04.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē