Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Cepuru festivāla debija

Vietu sadalījumu sacensībās visbiežāk ietekmē tā ķermeņa daļa, kas atrodama zem cepures, taču sestdien "Ozo Golf Club" iespaidīgām priekšrocībām atsevišķā ieskaitē pietiks ar labi izvēlētu galvassegu vien. Laureātus noteiks arī klasiskā stableford spēlē kungiem un dāmām, bet jautrākai noskaņai "Cepuru festivāla" turnīrā būs vajadzīgas ne tikai golfa spēles prasmes.

Atbildīgs brīdis turnīrā būs vēl pirms pirmā sitiena no tee, jo atkarībā no izvēlētās cepures un tās aerodinamikas varēs ļoti laicīgi ielikt uzvaras pamatus. Pirms starta katram dalībniekam savu cepuri noteiktā sektorā būs jāaizmet, cik tālu vien iespējams. Par katru metru tiks ieskaitīts stableford punkts, bet centimetrus noapaļos uz vienu vai otru pusi līdz pilnam metram.

Lai noteiktu laureātus "Lielās cepures" ieskaitē, golfa laukumā gūtos stableford punktus summēs ar punktiem cepures mešanā, un gala rezultāts būs rokā.

Tiesa, lai "Lielās cepures" ieskaitē pie golfa laukumā iekrātajiem punktiem varētu ieskaitīt mešanas disciplīnā iespēto, ar lidināto cepuri galvā jāizspēlē visas 18 bedrītes.

Tātad katra paša ziņā būs izvēlēties, vai atrast desmitiem metru labi lidojošu hokeja ķiveri un riskēt vēlāk laukumā aizbiedēt gājputnus, vai arī ņemt ierastu golfa cepurīti, kas pret vēju varbūt nelido vispār (nolikums gan neparedz punktu atņemšanu par negatīvu metrāžu cepures mešanā).

Protams, tie, kas vairāk orientējas uz panākumiem klasiskajā stableford punktu ieskaitē kungiem vai dāmām, par savas cepures lidotprasmi var nesatraukties. Taču, kas zina, vai golfa specifikas dēļ pēc dažu bedrīšu izspēles nevērību pret breinālās garderobes elementiem nenāksies jau nožēlot.

Turnīra rīkotāji arī sola neatstāt bez ievērības golferu spožākās radošās izpausmes, un izcilība cepurniecības mākslā nepaliks nenovērtēta.

Cepuru festivāls

24. aprīlis

Sākums plkst. 8:00

Sacensību nolikums

1. Sacensību vieta un laiks:

Sacensības notiek Ozo Golf Club laukumā 2010. gada 24. aprīlī plkst. 8:00

2. Sacensību formāts un noteikumi:

2.1. Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un Ozo Golf Club vietējiem noteikumiem.

2.2. Sacensību formāts - Stableford punktu spēle.

2.3. Sacensības notiek 3 ieskaitēs:

1. grupa – kungi

2. grupa – dāmas

3. grupa – Lielā cepure (kungu un dāmu ieskaite)

2.4. Sievietes un juniori līdz 12 gadiem spēlē no sarkanajām izsitienu vietām. Pārējie – no dzeltenajām izsitienu vietām un Latvijas Juniora izlases dalībnieki spēlē no baltajām (puiši) un zilajām (meitenēm) izsitienu vietām.

2.5. Pēc sacensībām spēlētājs savu spēles karti nodod sacensību komitejai kluba recepcijā (rezultātu apkopošanai).

2.6. Ozo Golf club Slope index tiek piemērots

2.7. Sacensībās piedalās tikai amatieri.

3. Vietu dalīšana:

3.1. Katrā grupā uzvar tas spēlētājs, kurš savāc visvairāk stableford punktu.

3.2. Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, par uzvarētāju tiek pasludināts spēlētājs ar zemāku HCP. Ja uzvarētāju HCP ir vienādi, tad ņem vērā labāko rezultātu uz pēdējām 3, 6, 9 vai 12 bedrītēm.

4. Starta laiks plkst. 8:00 saskaņā ar izlozi. Starta kārtību drīkst mainīt tikai saskaņā ar sacensību rīkotājiem, pretējā gadījumā spēlētājs piedalās turnīrā ārpus konkurences un viņš nevar pretendēt uz turnīra balvām.

5. Pieteikšanās sacensībām līdz 22. aprīlim plkst. 15:00. Izloze 22. aprīlī plkst. 17:00. Maksimālais dalībnieku skaits 100.

6. Tiesāšana:

Ozo Golf Club sacensību komiteja – atbildīgā Gunita Keiriša.

7. Dalības maksa:

Kluba biedriem un sezonas karšu īpašniekiem – Ls 15,-; pārējiem – green fee + Ls 15,-; RGS un Junioru izlasei Ls 15,-.

8. Papildus:

9.1. 2010. gada HCP kartes obligātas. Sacensības tiek iekļautas LGF reitingā. Balvas pasniedz tikai apbalvošanas ceremonijā klātesošajiem uzvarētājiem.

9.5. Spēle ar cepuri galvā nav obligāta, taču tā ir priekšnoteikums, lai izcīnītu LIELO CEPURI (kungu un dāmu konkurence)

LIELĀ CEPURE: pirms starta katrs no dalībniekiem, speciāli iezīmētā laukumā, aizmet savu cepuri, cik tālu vien iespējams. Sasniegtais rezultāts metros atbilst vienam punktam (piemēram, 5 metri ir līdzvērtīgi 5 punktiem). Pēc sacensībām sasniegtajiem stableford punktiem pieskaita aizmestās cepures punktus, kas summā veido rezultātu (piemēram, 26 stableford punkti plus 8 metri/8punkti=34 punkti). Kam vairāk punktu, tas uzvar! Svarīgi: ja spēlētājs vēlas izcīnīt Lielo cepuri, viņam laukumā ir jāspēlē ar cepuri, kuru viņš pirms starta meta, lai reģistrētu speciālos Cepuru festivāla punktus un iegūtu LIELO CEPURI.

Ozo Golf club vadība

Pēdējās izmaiņas , 19.04.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē