Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

"Ozo" sāk ar komandu mačiem

Sestdien sāksies oficiālā 2010. gada sacensību sezona, kur pirmos uzvarētājus noteiks komandu cīņā "Ozo Golf Club" laukumā. Aicinot spēlētājus pieteikties turnīram, "Ozo Golf Club" citstarp arī atgādina, ka green fee spēlētājiem šogad izdevīgu atlaižu piedāvājumu ir vēl vairāk nekā pērn.

Pilnu 18 bedrīšu raundu "Ozo" laukumā arī šogad iespējams izspēlēt par 10 latiem. Tāpat kā pērn lielo atlaižu dienas ir pirmdienas un otrdienas no rīta līdz vakaram, taču jaunums, ka šosezon ievērojami ietaupīt varēs arī svētdienu pēcpusdienās, kad īpašā cena būs spēkā no plkst. 15.

Te gan jāpiebilst, ka īpašās atlaides ir spēkā tikai Latvijas HCP sistēmā reģistrētajiem golferiem, kā arī visiem tiem, kuri Zaļo karti saņēmuši Latvijā. Pārējiem spēlētājiem ir spēkā attiecīgās dienas standarta green fee maksa.

Sezonas pirmajam turnīram "Ozo Golf Club" ir izvēlēts scramble HCP neto formāts. Pašu komplektētā komandā spēkus apvienos spēlētāji amatieri, kuru komandas spēles handikaps būs 10% no abu golferu HCP summas. Nolikumā paredzētas vēl vairākas spēles nianses, ar kurām var iepazīties zemāk.

Ozo Golf Club

Sezonas Pirmais turnīrs

2010. gada 17. aprīlī, plkst. 8:00

Sacensību nolikums

1. Sacensību vieta un laiks:

Sacensības notiek Ozo Golf Club golfa laukumā 2010. gada 17. aprīlī.

2. Sacensību formāts un noteikumi:

2.1. Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Sentendrjūsas Golfa kluba un Ozo Golf Club apstiprinātiem golfa noteikumiem.

2.2. 18 bedrīšu sitienu spēle.

2.3. Sacensības notiek komandu konkurencē (2 cilvēku komandā). Formāts – scramble (HCP netto ).

2.4. Noteikumi: Komandas tiek sadalītas pa pāriem un izlozētas pa bedrītēm. Katrs pāris spēlē scramble. Pēc 18 bedrīšu izspēles no iegūtā sitienu spēles rezultāta tiek atņemts komandas HCP (komandas HCP aprēķina formula - 10 procentu no abu spēlētāju summas; proti, ja komandas HCP summa diviem spēlētājiem ir 31, tad komanda sacensībās piedalās ar HCP 3,1).

Papildnosacījumi no tee:

Spēles laikā komandā obligāti jāizvēlas kā minimums katra spēlētāja 3 tee sitieni.

PIEMĒRS. Ja komanda nav izvēlējusies nevienu spēlētāja A tee sitienu līdz 16. bedrītei, tad 16., 17., 18. bedrītē komanda ir spiesta turpināt spēli pēc spēlētāja A tee sitiena (spēles kartiņā komandai jāatzīmē, kādās bedrītēs, kurš spēlētājs ir veicis tee sitienu).

No fairway pirmais sit tas, kura bumba ir izvēlēta. Pēc tam no tās pašas vietas sit pārējie. (No fairway ne tālāk kā 15 cm no iepriekšējā sitiena vietas bumbu drīkst nolikt. Ja bumba tiek spēlēta no „rafa”, tad bumbiņa jādropē „rafā”). Uz „grīna” pirmais ripina tas, kura bumbiņa ir izvēlēta par labāko. Rezultāts tiek fiksēts tad, kad kāda no bumbām ir bedrītē.

PIEMĒRS. Spēlētājs A ripina uz „birdie put”. A izsit nedaudz garām pēc tam uzreiz pienāk un ieripina bumbu bedrē (it kā nodrošinot komandai „par”) nepagaidījis, kamēr citi izspēlēs iepriekšējo sitienu. Šai gadījumā komanda sev ieraksta „par”.

2.5. Pēc sacensībām komanda savu spēles karti nodod sacensību komitejai kluba recepcijā (rezultātu apkopošanai).

3. Komandas:

3.1. Komandas sastāda paši sacensību dalībnieki. Komandas HCP veido 10 procentu no abu (divu) dalībnieku HCP summas. Piemēram: spēlētāja A handikaps – 6, B – 21. Summa – 27. Komanda piedalās sacensībās ar HCP 2,7.

3.2. Komandā kopā var spēlēt gan sievietes, gan vīrieši, tikai amatieri (sievietes spēlē no sarkanajiem „tee”, vīrieši no dzeltenajiem „tee”).

4. Starta laiks pulksten 8.00 saskaņā ar izlozi.

4.1. Reģistrēšanās ne vēlāk kā 30 minūtes pirms starta laika kluba recepcijā.

5. Pieteikšanās sacensībām līdz 15.04.2010 plkst. 17.00 Ozo Golf Club recepcijā.

6.Vietu dalīšana. Sacensībās uzvar tā komanda, kas uzrāda labāko rezultātu pēc HCP netto (stroke mīnus komandas HCP). Ja komandām ir vienāds rezultāts, notiek pārspēle uz 13. bedrītes. Uzvar tā komanda, kuras spēlētājs piesit tuvāk bedrītei no „tee”.

7. Tiesāšana:

Tiesnešu kolēģiju vada – Gunita Keiriša.

8. Dalības maksa:
Kluba biedriem, RGS audzēkņiem, Latvijas Junioru izlases dalībniekiem un Ozo sezonas karšu īpašniekiem – Ls 15.

Pārējiem – green fee 35 LVL + Ls 15,-.

Pēdējās izmaiņas , 13.04.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē