Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Tiger par sevi pabrīnās

Vēl ceturtdien pirms "US Masters" pirmās kārtas sākuma "Viasat Golf" pieaicinātie golfa eksperti smaidīgi, bet zemtekstā vīpsnājoši izteicās par Tiger Woods izredzēm, norādot, ka pasaules ranga līderis pēc ilgās pauzes var cerēt, ja nu vienīgi uz vietu TOP 20. Taču Woods pārsteidza pats sevi, un pēc pirmās dienas dala 7. vietu.

Woods nospēlēja ar 68 sitieniem, un ar -4 zem PAR atpaliek divus sitienus no līdera 50 gadīgā ASV veterāna Fred Couples. Pieci golferi, tostarp Phil Mickelson un labākais no eiropiešiem anglis Lee Westwood spēja 18 bedrītes izspēlēt ar -5 zem PAR.

Skatītāji uzmundrināja Woods, kurš sacensībās spēlē piecos mēnešos pirmo reizi, taču tas nebija šķērslis, lai jau pirmajā raundā tiktu pie diviem īgliem. Nekad iepriekš Woods "Augusta National Golf Club" pirmo kārtu nebija izspēlējis zem 70 sitieniem, lai gan "US Masters" viņš piedalās jau 16. reizi un pretendē uz karjerā 15. "Major" titulu. Arī divi īgli vienā raundā ir kas jauns Woods spēlē Ogustas laukumā.

"Tas ir neticami. Domāju, ka pārītis [sitienu] zem PAR jau būtu tīri labs rezultāts," teica Woods, piebilstot, ka vēl labāku rezultātu izdotos sasniegt, ja klausītu puteris. Ik pēc katras bedrītes izspēles Woods pacēla cepuri un atkārtoti pateicās jūsmīgajiem skatītājiem.

Zem PAR nospēlēja vairāk nekā 30 golferu, tātad daudziem, neraugoties uz spirgtajām brīzēm, bija veiksmīga diena. Arī respeklablu 60 gadu vecumu sasniegušajam Tom Watson, kurš dala 2. vietu.

Līdz šim tikai Ben Hogan ir izdevies savu sezonu sākt ar "Major" uzvaru, kad amerikānis "US Masters" triumfēja 1953. gadā. Woods pirmās dienas spēle liecināja, ka viņš varētu sastādīt Hogan labu kompāniju.

"US Masters" rezultāti

Pēdējās izmaiņas , 09.04.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē