Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Jau pavisam drīz

Nepacietīgākie pirmos sitienus pa bumbiņu gan jau šogad ir paspējuši izdarīt, taču līdz pilnvērtīgai spēlēšanai Latvijas laukumos vēl mazliet jāpagaida. Nākamajā nedēļas nogalē ikvienu golferi pie sevis plāno aicināt "Ozo Golf Club" un Salienā, savukārt "Viesturos" sniega krājumi ir tik bagātīgi, ka tur par laukuma atvēršanu pagaidām ir aptuveni plāni.

"Ozo Golf Club" sezonu plāno sākt 9. aprīlī, un šībrīža laika prognozes nav tādas, kas liktu šo datumu apšaubīt, pastāstīja "Ozo Golf Club" direktors Armands Puče. Savas privilēģijas būs kluba biedriem, kam laukuma iemēģināšana jaunajā sezonā paredzēta jau šajā nedēļas nogalē.

Puče ir pārliecināts, ka 17. aprīlī ieplānoto sezonas pirmo turnīru vairs nekādas klimata likstas neapdraud. Lai arī laukums ir blakus ūdeņiem, Ķīšezers nav upe, kas palu laikā ātri vien mēdz sastrādāt nelāgas lietas. Kādu teorētisku mīnusa procentu par sezonas pirmo turnīru prātā vēl patur "Ozo Golf Club" grīnkīpers Mārtiņš Šternbergs, taču sinoptiķu prāti vismaz pagaidām šķiet golferiem pietiekami labvēlīgi noskaņoti, lai nekādas neplānotas raizes nesagādātu.

Vislabvēlīgākais laiks laukuma pavasarīgai atspirgšanai būtu ilgāks brīdis ar +10 līdz +15 grādiem virs nulles un lietus, zināja teikt Šternbergs. Tāpat skaidrs, ka ilgāks laiks sniega nokušanai ir vajadzīgs 3., 4. un 5. bedrītēs, kas izveidotas mežā vai pie tā, bet citviet pavasaris ziemu būs padzinis jau agrāk.

Savukārt Salienā visi darbi ir vērsti uz laukumu atklāšanu 10. aprīlī, kad spēlēšanai paredzēts atklāt gan Kluba un Dārzu laukumus, gan treniņlaukumu. Tāpat darbosies kafejnīca, kur atradīsies kas uz kārā zoba liekams, un arīdzan padzerams, vēstīja golfa kompleksa vadītājs Ruslans Miroņenko.

Turpretim "Viesturos" vēl ilgāku laiku būs jāpagaida, lai mežu ielokā izzustu sniegs. Tādēļ par precīzāku laukuma atvēršanas laiku varēs spriest aptuveni pēc nedēļas, paskaidroja "Viesturu" ģenerāldirektore Sandra Opite. Pat treniņlaukums patlaban vēl ir pamatīgos sniegos, tādēļ pirmo golferu uzņemšanā daudz kas būs atkarīgs no tā, vai turpmākās dienas līs lietus un būs ļoti silts, vai arī ziema ar ledainiem zobiem un nagiem tomēr centīsies noturēties.

Provizoriski "Viesturos" rēķinās, ka laukuma atklāšanai piemērots laiks būs aprīļa otrajā pusē. Turklāt "Viesturu" grīnkīpers Artūrs Ozoliņš atgādina, ka uz tikko nokusuša laukuma spēlēt būtu neprātīgi, jo posts no tā būs daudz lielāks par labumu. Labāk dažas dienas paciesties un ļaut laukumam pieņemties spēkā, tāpēc ar solījumiem "Viesturos" prātīgi nesteidzas.

Tātad līdz sezonas pirmajām spēlēm atlikušas vairs tikai skaitītas dienas un, lai cik barga būs bijusi ziema, golferu spēlētprieku tā tik un tā nebūs izsaldējusi.

Pēdējās izmaiņas , 29.03.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē