Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

DSQ par vienu centimetru

Karstas emocijas ceturtdien uzvirmoja PGA Eiropas tūrē, kur "Andalucia Open" noteikumu pārkāpumu dēļ diskvalificēja divus golferus. Vienam dalībniekam liktenīga bija neprecizitāte bumbiņas pozīcijas nomarķēšanā uz grīna, un šīs pašas epizodes dēļ sacensības beidzās viņa rezultāta marķierim, kurš par notikušo sūdzējās.

Ar tiesneša lēmumu turnīrs pirmajā kārtā beidzās 21 gadu vecajam Borja Etchart, kurš "Andalucia Open" spēlēja pēc Miguel Angel Jimenez ielūguma. Etchart sāncensis un tajā pat laikā viņa rezultāta marķieris norvēģis Eirik Tage Johansen ziņoja, ka jaunais Spānijas golferis uz grīna marķieri lika tieši zem bumbiņas, bet vēlāk, novietojot bumbiņu atpakaļ spēlē, tā bija jau nedaudz priekšā marķierim.

Pārkāpumu Johansen novēroja pirms diviem īsiem Etchart ripinājumiem, un kļūme bumbiņas novietojumā tuvāk bedrītei bijusi aptuveni par vienu centimetru vai nedaudz mazāk.

Etchart dievojās, ka neko apzināti nav pārkāpis, taču pieņēma, ka Johansen novērojumi ir pareizi. Līdz ar to vairs nebija citas iespējas kā Etchart turnīrā diskvalificēt neatkarīgi no tā, vai viņš noteikumus pārkāpa apzināti, vai nē.

Savukārt Johansen diskvalifikāciju nopelnīja ar to, ka par novēroto pārkāpumu ziņoja nevis savlaicīgi, bet gan tikai pēc tam, kad Etchart jau bija parakstījis savu rezultātu kartīti. Tieši tas, ka kolēģis savas iebildes pataupīja līdz raunda noslēgumam, kad rezultātu kartīte jau parakstīta, Etchart sarūgtināja visvairāk. Johansen rīcību viņš nodēvēja par nesportisku.

Dažu mēnešu laikā Etchart nopelnīja jau otro diskvalifikāciju, un pirmā reize bija ar melna kurioza pieskaņu. Tūres priekškvalifikācijas turnīrā Etchart piedalījās, izmantojot tēva nesen dāvinātus golfa somas ratiņus.

Golferis pat nezināja, ka ratiņi ir aprīkoti ar termometru, bet šādi mēraparāti sacensībās nav atļauti. Rezultātā sekoja spēlētāja diskvalifikācija, lai gan tobrīd vienu kārtu pirms turnīra finiša viņa rezultāts bija par septiņiem sitieniem labāks, nekā nepieciešams priekškvalifikācijas pārvarēšanai.

Pēdējās izmaiņas , 26.03.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē