Arhīvs
16. Aprîlis, 2024. Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
Pāru kaujas
rezultâti

Sezonas kronis Argentīnā

Ik otro gadu spēcīgākie golfa amatieri tiekas pasaules komandu čempionātā, kas šoruden paredzēts zemeslodes otrā pusē Argentīnā. Neraugoties uz tālo ceļu, jau šobrīd jau ir praktiski skaidrs, ka Buenosairesā būs klāt arī Latvija, tikai atlicis vēl vienoties, cik plaša būs šī pārstāvniecība.

Latvijas Golfa federācijā (LGF) nešaubās par nepieciešamibu pasaules čempionātā startēt Latvijas dāmu komandai, kurā iekļautos ASV augstskolu spēlētāju trijotne Krista un Māra Puisītes un Laura Jansone. Krista un Laura būs aizvadījušas sezonu savu universitāšu komandās, savukārt tikko kā studentes gaitas rudenīs iesāks Māra.

Par meiteņu motivāciju arī turpmākajā sezonā nevienam nav šaubu, turklāt ASV augstskolās ar pasaules komandu čempionātu rēķinās gan sacensību kalendāra veidotāji, gan arī pasniedzēji esot gana pretimnākoši.

Arī ceļš uz Argentīnu no ASV izmaksā lētāk nekā no Eiropas, un nauda vienmēr ir nopietns arguments. Bija iespēja Latvijas komandu pieteikt jūlijā Spānijā paredzētajam Eiropas dāmu komandu čempionātam, taču rīkotāju iecerētās izmaksas izrādījās pārāk nesamērīgas.

Ne tik skaidra situācija ir ar Latvijas kungu izlases startu pasaules čempionātā, jo vispirms jānoskaidro, cik nopietnu atdevi var gaidīt no potenciālajiem dalībniekiem. Pirmā numura loma komandā būtu Kārlim Broderam, kurš augstskolā Anglijā gan nopietni spēlē, gan mācās. Līdz oktobrim amatiera statusu būs atguvis Dāvis Puksts, un potenciālo dalībnieku vidū nevar neieskaitīt Latvijā studējošos Miku Gavaru un Reinholdu Pīrāgu.

Taču pirms kādu lēmumu pieņemšanas LGF vēlas noskaidrot pašu studentu ieceres un apzināt, cik nopietnu vietu golfs ieņem viņu vasaras un rudens plānos. Vai viņiem būs iespējams mācībās rast vairāk nekā nedēļu ilgu pauzi, un kādā sportiskā formā studenti būs Latvijas sezonas beigu daļā?

No vienas puses var uzskatīt, ka Latvijai publicitātes un pašapziņas labad jebkurā gadījumā jāpiesaka gan dāmu, gan kungu komanda. Turklāt jāpatur prātā, ka golfs ir kļuvis par olimpisko sporta veidu, un cerības uz kādu ielūgumu (wild card) spēlēšanai pēc sešiem gadiem Riodežaneiro noteikti nebūs tām valstīm, kas rušināsies tikai savā smilšu kastē. Tajā pat laikā ievērojamu tēriņu pamatotībai pirmais priekšnoteikums ir golferu pašatdeve un mērķtiecība.

Lai neveicinātu plaisu starp nacionālās izlases līderiem un viņu tuvākajiem sekotājiem, vairākas nopietnas starptautiskas sacensības šovasar ir ieplānotas arī nedaudz jaunākiem golferiem. Līdz 18 gadus veco zēnu komanda jūlija beigās būs gaidīta pie Tallinas "Estonian Golf & Country Club", kur risināsies Eiropas Golfa asociācijas (EGA) "Challenge Trophy". Turnīrā spēlēs Eiropas otrā ranga valstis, kas pagaidām netiek spēcīgajā Eiropas čempionātā.

Visdrīzāk, Latvija būs pārstāvēta arī "Junior Open" turnīrā Skotijā, kur rīkotāji no katras dalībvalsts sagaida pa vienam zēnam un meitenei, kam sedz visas vietējās izmaksas. Ja kaut kas nenobruks pašiem vietējiem rīkotājiem, Latvijas jaunatnes dalība gaidāma arī Lietuvas un Igaunijas junioru čempionātos.

Ar pagājušajā sezonā Latvijā paveikto ir apmierināta R&A, kas piekrita arī šogad finansēt savu treneru ierašanos divās nedēļu garās klīnikās junioru izlases dalībniekiem. Paredzams, ka pirmajā reizē no 16. līdz 21. maijam Rīgā tāpat kā pērn viesosies Sarah Claridge.

Pēdējās izmaiņas , 19.03.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē