Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Kristai bronzas pavasaris

Kamēr mūspusē gaida pēc iespējas ātrāku sniega pazušanu, ASV studentu sacensību sezona jau rit pilnā sparā. Krista Puisīte pirmdien Teksasā izcīnīja 3. vietu ASV studentu sporta (NCAA) turnīrā, palīdzot Teksasas valsts universitātei kļūt par "Claud Jacobs Intercollegiate" uzvarētāju.

Divās dienās Puisīte 54 bedrītes izspēlēja ar 227 sitieniem jeb +11 virs PAR, kas bija labākais rezultāts viņas pārstāvētajā komandā.

Individuālajā vērtējumā uzvarētājai Kristen Hill no Akronas universitātes Puisīte zaudēja četrus sitienus, bet viens sitiens Latvijas spēlētāju šķīra no otrās vietas ieguvējas Oklahomas universitātes golferes Ellen Mueller. Komandu ieskaitē Teksasas valsts universitātes "Bobcats" meitenes uzvarēja ar 913 sitieniem, par trim sitieniem apsteidzot tuvāko sekotāju Oklahomas universitāti.

Svētdien "Victoria Country Club" laukumā izspēlētajās pirmajās 18 bedrītēs Puisīte finišēja ar savu vājāko rezultātu turnīrā - 79 sitieni. Taču otrajā kārtā viņa spēja nospēlēt ar 71 sitienu, kas ļāva pakāpties uz dalītu 3. vietu. Savukārt pēc pirmdien trešajā kārtā iespētā 77 sitienu rezultāta Puisīte kļuva par vienīgo trešās vietas īpašnieci.

Februāra vidū Krista dalīja 24. vietu "Hurricane Invitational" turnīrā (76-74-79), bet marta pirmajās sacensībās "UNLV Spring Invitational" dalīja 30. vietu (77-78-71).

Ja pēc pirmajiem diviem turnīriem "Bobcats" treneris Mike Akers par komandas sniegumu necik priecīgus komentārus nesniedza, tik norādot uz nepieciešamību trenēties, tad pēc izpildītā uzdevuma savā laukumā uzvarēt "Claud Jacobs Intercollegiate" aina jau bija cita. Akers lepojās ar komandu, kas spēja pēc ne tik veiksmīga sākuma saņemties un kļūt par uzvarētāju turnīrā, kur Teksasas valsts universitāte bija rīkotāju lomā.

Zināmā mērā par vēsturisku uzskatāms "Hurricane Invitational" turnīrs, jo pirmo reizi divas Latvijas golferes bija sāncenses NCAA sacensībās. Atbilstoši spēku samēram ASV augstskolu rangā, augstāk finišēja Austrumtenesijas valsts universitāte, kas ar Lauru Jansoni sastāvā izcīnīja 3. vietu komandu ieskaitē, bet "Bobcats" golferes ierindojās 9. vietā. Laura ar 231 sitienu (76-76-79) individuāli dalīja 38. vietu.

Nedēļu vēlāk Laura dalīja 73. vietu (79-79-76) "Kiawah Island Intercollegiate", bet šo trešdien guva dalītu 50. vietu (75-80-81) "Northern Migration Invitational" turnīrā Arizonā. Pēc pirmās kārtas Jansone dalīja 18. vietu, tomēr turpinājumā tik labi jūrmalniecei neveicās.

Pavasaris ir visātrāk pārejošais gadalaiks arī golfā, un studentēm sacensību kalendārs ir karsts. Kristas "Bobcats" jaunnedēļ spēlēs "John Kirk Intercollegiate" turnīrā Džordžijā, bet Jansones "Lady Bucs" gaidīs "Pinehurst Invitational" Ziemeļkarolīnā.

Pēdējās izmaiņas , 18.03.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē