Arhīvs
16. Aprîlis, 2024. Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
Pāru kaujas
rezultâti

Woods uz "US Masters"

Aprīļa pirmajā pusē Tiger Woods no pamatīgās problēmās iekļuvuša un sabiedrībai jau virtuāla tēla atkal pārvērtīsies par golfa līdzjutējiem redzamu personu, kad pasaules ranga līderis startēs "US Masters". Tas, ka atgriešanās notiks gada pirmajā "Major" turnīrā iepriekš tomēr bija nojaušams.

"Augusta National Golf Club" konservatīvā gaisotne pasargās Woods gan no dzeltenās žurnālistikas agresijas, gan viena otra karstasinīgāka fana neprognozējamās reakcijas. Turnīros Woods nav spēlējis kopš "Australian Masters" 15. novembrī, un kopš publiski iztirzātā ģimenes skandāla viņš sabiedrībā nav parādījies.

Kolēģi profesionāļi prognozēja, ka pirms "US Masters" Woods uzspēlēs vēl kādā turnīrā, lai atgūtu sacensību garšu un īstās izjūtas. Tajā pat laikā ne viens vien atzina, ka pirmais turnīrs, kurā Woods atkal parādīsies, kļūs par īstu zvērudārzu, un jandāliņā ap slaveno spēlētāju viss pārējais paliks tālu otrajā plānā.

Tādēļ nav brīnums, ka Woods izvēlējās spēlēt uzreiz "US Masters" - turnīrā, kurā viņš 1997. gadā guva pirmo no karjerā šobrīd izcīnītajām 14 "Major" uzvarām. "US Masters" gaisotne noteikti palīdzēs Woods sākt savas reputācijas atjaunošanu, kas nomierinās arī golferim uzticīgos sponsorus. Pirms ģimenes neuzticības drāmas Woods reklāmas līgumos ik gadu saņēma aptuveni 100 miljonus dolāru, bet skandāla dēļ no viņa atteicās AT&T un "Accenture".

Atšķirībā no fanu vētrainās uzvedības manieres daudzos citos ASV golfa laukumos, "Augusta National" neviens neatļausies ko tādu, par ko varētu tikt izraidīts no golfa Ēdenes. Tiesības uz "US Masters" biļešu iegādi ģimenes lokā mēdz novēlēt jaunajai paaudzei testamentā, un nereti šīs tiesības kļūst par cīniņa objektu šķiršanās prāvās. Tik sūri izgādātās tiesības diez vai kāds gribēs zaudēt viena neapdomīga izlēciena dēļ.

Protams, pastāv iespēja tikt pie biļetēm arī tradicionālākā veidā, taču lielākajai daļai golfa cienītāju tā ir tikai teorija. Piemēram, "Ebay" caurlaidi divām personām uz četrām "US Masters" dienām var iegādāties par 3528 dolāriem.

Lai gan Woods četrus mēnešus ir bijis prom no spēles, bukmeikeri viņā tik un tā saskata "US Masters" galveno favorītu, par uzvaru solot 4-1 izmaksu.

Pēdējās izmaiņas , 18.03.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē