Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Rafā paredz grūtāku dzīvi

Jaunā sezona PGA golferiem nozīmē arī izmaiņas tehniskajos noteikumos, jo līdz ar gada pirmā turnīra sākumu dzelžiem vairs nevarēs būt tik dziļas gropes kā līdz šim. Augstākā līmeņa profesionāļi gan apgalvo, ka lielas pārmaiņas tas neizraisīs un, ja nu vienīgi rafā sirds vairs nebūs tikpat mierīga kā pērn.

Eksperti paredz, ka PGA golferiem nebūs viegli pierast pie jaunajām nūjām, tomēr pieredzējušais golferis Kenny Perry domā, ka rezultāti kopumā nepasliktināsies. No savas pieredzes 49 gadus vecais Perry spriež, ka nedaudz grūtāk kļuvis savaldīt vedžus, kas vairs nekož tā kā senāk. Sitienos ar citiem dzelžiem atšķirības nav būtiskas.

Ar jaunajām nūjām kļuvis grūtāk čipot, taču Perry lepojas, ka arī no rafa viņam tagad izdodas sist bumbu tā, lai uz grīna tā daudz nelēkātu. Te gan jāņem vērā, ka 14 uzvaras PGA turnīros Perry nav laimējis loterijā, tātad meistarības trūkumā viņu noteikti nevar vainot.

Iespējams, ka skaidrāk noteikumu izmaiņu ietekmi uz rezultātiem varēs izvērtēt nākamajā PGA turnīrā "Sony Open", jo "Waialae Country Club" laukumā būs mazāki un cietāki grīni. Savukārt pērnās sezonas laureātiem "SBS Championship" turnīrā "Plantation" laukumā vēl būs pielaidīgākāki apstākļi ar plašiem fērvejiem, kā arī lieliem un ne tik cietiem grīniem.

Izmaiņas tehniskajos noteikumus ieviesa, jo pētījumos atklājās, ka jaunāko modeļu dzelži augstākās klases golferiem sitienos no rafa ļauj panākt gandrīz tikpat spēcīgu bumbiņas iegriešanu kā sitienos no fērvejiem. Izmaiņas attiecas uz visām nūjām, izņemot draiverus un puterus, ierobežojot gropes tilpumu un malu asumu, kā arī paredzot U-veida gropju aizstāšanu ar V-veida gropēm.

Lielāks gropju tilpums ļauj labāk aizvadīt tādas substances kā ūdeni un zāli, savukārt asākas gropju malas nodrošina labāku saķeri ar bumbu.

Pēdējās izmaiņas , 06.01.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē