Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

PGA sezonu atklāj Havaju salās

Pagaidām nav nekādu ziņu, kad Tiger Woods varētu atgriezties no brīvprātīgās trimdas, taču tas neapturēs ASV PGA tūres kalendāra ritējumu. Jaunā sezona sākas jau šonedēļ Havajau salās, kur tikai iepriekšējā gada turnīru uzvarētāji sacentīsies "SBS Championship" ar 5,6 miljonu dolāru balvu fondu.

Pērnās sezonas čempioniem ir priekšrocības pret citiem tūres spēlētājiem, kuri cīņā iesaistīsies nākamnedēļ "Sony Open" turnīrā. Ar ierobežotu dalībnieku skaitu - startēs 28 golferi - visiem spēlētājiem turklāt ir garantēts naudas balvas čeks.

Daudzi no "SBS Championship" dalībniekiem pieticīgi bilst, ka iespēja janvāra sākumā ierasties Kapalua kūrortā, krāšņajā Maui, salā jau pati par sevi ir priekšrocība neatkarīgi no gaidāmajiem rezultātiem. Arī pērnā gada čempions austrālietis Geoff Ogilvy vairāk priecājas par iespēju sacensību laikā būt kopā ar ģimeni, un par izciliem rezultātiem īpaši nesapņo.

Kalnainais "Plantation" laukums ar plašiem fērvejiem un patīkamu klimatu pat profesionāļiem ir kā radīts, lai pēc starpsezonu pauzes atkal iejustos spēlē. "British Open" čempions Stewart Cink saka, ka idilliskā noskaņa nav šķērslis, lai iejustos cīņas gaisotnē, jo trenēties mājās būtu vēl grūtāk.

Havaju salās jau ieradušies visi pērnās sezonas "Major" turnīru uzvarētāji, tomēr iztrūkstošo sarakstā nevar nepamanīt Woods un pasaules ranga otrā numura Phil Mickelson vārdus. Woods gan Kapalua nav spēlējis kopš 2005. gada, bet Mickelson šo turnīru ir izlaidis pēdējos deviņus gadus.

Vislielākajām zvaigznēm privātās lidmašīnu flotes dēļ nav būtiski, kurā pasaules malā atrodas sacensību vieta, un viņi nav ieradušies tādēļ, ka janvāra pirmajā nedēļā vēl nevēlas spēlēt, spriež viņu kolēģi.

Pēdējās izmaiņas , 04.01.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē