Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Pašiem sava Noteikumu grāmata

Golfu mūspusē spēlē ne vienu gadu vien, taču noteikumu interpretācijā līdz šim nereti iztiekot ar dažādiem pārstāstiem vai daļēju tulkojumu fragmentiem. Jaunajā gadā katrs varēs sākt jaunu, skaistu un noteikumu priekšā nevainojamu dzīvi, jo dienas gaismu ir ieraudzījis pirmais oficiālais Golfa noteikumu latviskais izdevums.

Ar Latvijas Golfa federācijas organizatoriskajām pūlēm un R&A pienācīgu finansiālu atbalstu tapušais noteikumu tulkojums palīdzēs katram golferim laukumā tikt galā ar dažādām sitācijām, atbrīvojot no liekas galvas lauzīšanas. Neraugoties uz iespaidīgo informācijas apjomu, izdevums ir kompakts un ērti atradīs sev vietu kādā golfa somas kabatiņā.

Tāpat kā klasiskajā angļu versijā, arī Latvijas grāmatā ir iekļautas ne tikai definīcijas un visi noteikumu punkti ar apakšpunktiem, bet arī ietverts alfabētisks terminu un situāciju uzskaitījums satura daļā. Tas palīdzēs vajadzības gadījumā ātri atrast interesējošo jautājumu un nekavējoties noskaidrot pareizo situācijas risinājumu.

Grāmatā vēl ietverti amatiera statusa noteikumi, kas līdzās klasiskam jēdzienu izklāstam reglamentē dažādus ar balvu piešķiršanu un finansējumu saistītus jautājumus. Izdevums arī sniedz R&A viedokli tādos jautājumos kā derību slēgšana un citos gadījumos, kas saistīti ar banknošu pārceļošanu no vienu spēlētāju kabatām uz citām.

Pašreizējā noteikumu versija ir spēkā līdz 2011. gada beigām, kad četrgades noslēgumā tradicionāli mēdz sekot daži precizējumi vai labojumi.

Noteikumu latvisko tulkojumu R&A akceptēja tikai pēc konsultācijām Aberdīnas universitātes valodu centrā, kur, spriežot pēc saņemtajiem precizējumiem, tik tiešām pulcēti augstas klases valodas speciālisti un tajā pat laikā golfa pazinēji.

Protams, īpaši sarežģītās situācijās, kad vajadzīga papildu nolēmumu grāmatas palīdzība, bez angļu valodas nevarēs iztikt arī turpmāk, tomēr būs nenovērtējams sasniegums, ja visi Latvijas golferi noteikumus labi pārzinās arī līmenī, ko nodrošina pamata noteikumu grāmata.

Tā kā izdevums tapis ar R&A finansiālu palīdzību, noteikumu grāmatas golferi varēs saņemt bez samaksas. Par iespēju jau laicīgi dabūt savu eksemplāru rūpīgām ziemas studijām golferiem jāinteresējas savos klubos vai laukumos, kas nodrukātās grāmatas var saņemt jau šogad.

Pēdējās izmaiņas , 28.12.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē