Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Gavars atkal Floridā

Pēc pāris gadu pārtraukuma Mikus Gavars atkal atgriezies Floridā uz tradicionālo "Doral-Publix Junior Golf Classic" turnīru, taču šoreiz vienpersoniski pildot sava jaunākā brāļa Fēliksa trenera, kedija un ģenerālmenedžera pienākumus. Piektdien Fēliksu Gavaru "Doral Golf Resort and Spa" laukumā gaida pirmais raunds septiņgadīgo un vēl jaunāku golferu konkurencē.

Fēlikss ir vienīgais Latvijas pārstāvis starptautiskajā turnīrā, kur iepriekš startējuši Latvijas juniori, kam vēlāk izdevies izcīnīt vietas ASV un Lielbritānijas augstskolu komandās. Šogad no spēcīgākajiem pirmsstudiju vecumā palikusi tikai Māra Puisīte, taču viņai pēc lieliskas sezonas kabatā jau ir līgums ar Teksasas valsts universitāti, kurp jāpārceļas pirms nākamā mācību gada sākuma.

Tikmēr Latvijas U-8 junioru čempionam Fēliksam Amerikas iekarošanā būs nopietna konkurence - vecuma grupā līdz 7 gadiem pieteikti gandrīz divi desmiti jauno golferu.

Kopumā startam sešās vecuma grupās pieteikušies gandrīz septiņi simti zēnu un meiteņu. Visjaunākie tradicionāli izspēlē divus raundus pa deviņām bedrītēm, sacenšoties Sarkanajā laukumā (Red Course). Kopējā laukuma distance - 1213 jardu (PAR 35), un 150 jardu PAR 4 vai 90 jardu PAR 3 bedrītes šādā vecumā ir nopietns pārbaudījums. Viena no spēlējamā deviņnieka bedrītēm turklāt ir ar grīnu uz salas.

Mikus Gavars pēdējo reizi "Doral" junioru turnīrā spēlēja 2007. gadā, kad viņš pēc diviem raundiem cīņu turpināja Gandarījuma grupā, kur izcīnīja 8. vietu. Galvenajā ieskaites grupā 16-18 gadus vecajiem jauniešiem turnīru noslēdza 72 spēlētāji. 

Pēdējās izmaiņas , 18.12.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē