Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Kārlis Broders tuvu līderiem

Līdz ar gadu miju būs noslēgusies sezonas pirmā puse Kārlim Broderam, kurš pēc studenta gaitu uzsākšanas šoruden sāka spēlēt Lafboro universitātē, Anglijā. Pēc pirmajiem turnīriem Broders ir tuvu līderiem reģionālajā kvalifikācijas rangā, kur galīgais vietu sadalījums kļūs zināms marta otrajā pusē.

Pēc šīgada diviem turnīriem Broders ieņem 8. vietu Lielbritānijas universitāšu un koledžu sporta (BUCS) rangā, kur apkopoti Anglijas un Velsas augstskolu studentu rezultāti. Tiesa reitinga uzskaites specifikas dēļ daļa vairāk punktu guvušo studentu ir rangā zemākās vietās, taču, rēķinot pat pēc absolūtā punktu guvuma, Broders nav zemāk par 20. vietu.

Šībrīža retingā augstāk ir golferi, kuri piedalījušies abos šogad notikušajos kvalifikācijas turnīros. Sacensību nolikums paredz, ka fināla dalībniekus noteiks pēc izspēlētiem četriem kvalifikācijas posmiem, bet katra dalībnieka vietu kvalifikācijas rangā nosaka viņa divos veiksmīgākajos posmos savāktais punktu skaits. Turklāt finālā var iekļūt tikai spēlētājs, kurš piedalījies vismaz divos kvalifikācijas posmos. Tādēļ tikai vienā posmā līdz šim spēlējušie rangā ir zemāk par divu maču summā punktus uzkrājušajiem dalībniekiem.

Kvalifikācijā atlicis aizvadīt vēl divus posmus februāra un marta mijā, kā arī marta vidū. Savukārt finālsacensības aprīļa vidū risināsies "Dundonald Links Golf Club" laukumā, Skotijā, kur izspēlēs 72 bedrītes.

Abi līdz šim aizvadītie kvalifikācijas turnīri risinājās novembrī. Pirmajā no tiem "Princes Golf Club" laukumā, Kentā, Broders ar 73 sitieniem (+1 virs PAR) izcīnīja 11. vietu un bija trešais labākais no Lafboro universitātes golferiem. Zīmīgi, ka ierastāka sacensību reglamenta gadījumā Broders būtu dalījis 8. vietu, taču BUCS nolikums paredz vienādu rezultātu gadījumā vietu sadalījumu noteikt pēc golfera rezultāta attiecīgi pēdējās deviņās, sešās, trijās vai pat pēdējā bedrītē.

Ne tik veiksmīgs bija sākums otrajā turnīrā "Woodhall Spa Golf Club" laukumā, Linkolnšīrā, kur tika spēlēti divi raundi. Pirmajā kārtā iekritis uz 85 sitieniem, ar otrās dienas 74 sitienu rezultātu Broders vairs nevarēja tikt augstāk par 48. vietu 78 dalībnieku konkurencē.

Starpība Brodera gūto punktu izteiksmē abos turnīros ir ievērojama - par 11. vietu saņemti 139,48 punkti, bet par 48. vietu - 2,84 punkti. Taču vēl jau būs divas iespējas būtiski papildināt punktu krājumu, tikai jāsagaida febrāra beigas.

BUCS reģionālais reitings pēc 2 no 4 kvalifikācijas posmiem

Pēdējās izmaiņas , 15.12.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē