Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Dāmu tūrē bez pārtraukuma

Tikai aizvadītās nedēļas nogalē ar "Dubai Ladies Masters" noslēdzās dāmu Eiropas tūres sezona, bet jau šonedēļ Spānijā cīņu sāk golferes, kas kandidē nākamgad iekļūt Vecās pasaules spēcīgākajā profesionālajā līgā. Daži mūspusē pazīstami vārdi šosezon parādījās gan tūres spēlētāju sarakstā, gan tagad ir apņēmīgo pretendentu rindās.

Sezonas pēdējos mačos "Dubai Ladies Masters" vislabāk veicās 21 gadu vecajai korejietei Im Kyung Kim, par trim sitieniem apsteidzot otrajā vietā finišējušo Michelle Wie. Amerikāniete pierādīja, ka nekur no golfa pazust neplāno, un sponsoru mīlules rezultāti ļauj viņai cerēt uz spožāku nākamo sezonu. "Emirates Golf Club" laukumā Wie četru kārtu summā nospēlēja ar -15 zem PAR.

Arvien noteiktāk Eiropas tūrē iespiežas Austrumeiropa, atgādinot par sevi gan ar ambiciozām spēlētājiem, gan turnīru rīkošanas gatavību. Tajā pat "Dubai Ladies Masters" pāri katam tika čehiete Zuzana Masinova, bet 2010. gada maija beigās pirmo reizi tik augsta līmeņa profesionāls dāmu turnīrs ar tūrei iespaidīgu 350 000 eiro balvu fondu būs Slovākijā. Nav maz pat uz šeihu fona, jo Dubaijā šogad naudas balvās sadalīja pus miljonu eiro.

Eiropas tūres jaunās sezonas ieskaņām šonedēļ var sekot pēc notikumiem "La Manga Golf Club" laukumā, kur vispirms tiks izspēlētā priekškvalifikācija, bet līdz nedēļas beigām arī kļūs zināms, kuras pretendentes pārvarējušas kvalifikācijas skolas barjeru.

Priekškvalifikācijā spēlēs igauniete Mari Suursalu, kura iepriekš šoruden jau izmēģināja spēkus ASV LPGA fārmlīgas "Duramed Futures" tūres kvalifikācijas skolā. Igaunietes panākumi Floridā gan bijai visi pieticīgi, jo līdz kata pārvarēšanai pietrūka pamatīgi, tiesa, kā Amerikas golfam eksotiskas valsts spēlētāja viņa tika pamanīta, un pat sniedza pagaras intervijas. Tomēr rezultāti drīzāk mudina domāt, ka arī mēģinājums Eiropas tūres skolā drīzāk būs pieredzes gūšanai.

Priekškvalifikācijā spēlēs arī mūspusē labāk zināmās krievietes Gaļina Rotmistrova ("Viesturu" pro Uļjanas Rotmistrovas māsa, četrkārtēja "Latvian Open" čempione) un Vera Šimanska, kura golfa laukumos uzmanību pagaidām piesaista ar iepriekš piedzīvoto triumfu olimpiskajās spēlēs mākslas vingrošanā.

Tāpat ar priekškvalifikāciju Eiropas skolu sāks Lauras Jansones bijusī komandas biedrene Austrumtenesijas valsts universitātē Maria Ringdahl. Zviedriete šosezon dažos Eiropas tūres posmos tika pie spēlēšanas, tomēr viss allaž beidzās ar kata iestāšanos.

Nule kā noslēgtajā Eiropas tūres sezonā pirmo vietu naudas prēmiju listē nodrošināja zviedriete Sophie Gustafson ar 281 315 eiro. Tomēr dāmu Eiropas tūrē uz lieliem finanšu ienākumiem ļoti reti kam ir pamats cerēt. Lai gadā nopelnītu vismaz pieciem cipariem rakstāmu eiro summu, praktiski jāiekļūst labāko simtniekā.

Viena no TOP 100 Eiropas tūres golferēm ir 2005. gada gada "Latvian Open" uzvarējusī krieviete Marija Verčenova, kura šosezon 14 turnīros piecas reizes pārvarēja katu un kopumā sapelnīja nedaudz vairāk par 15 000 eiro, naudas listē ieņemot 91. vietu. Finansiāli veiksmīgākais Verčenovai bija "Evian Masters" ar 4722 eiro par dalītu 73. vietu, bet "Tenerife Ladies Open" viņa aizkļuva līdz dalītai 24. vietai, kas gan deva tikai 3285 eiro.

Pēdējās izmaiņas , 14.12.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē