Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Labākais jau 18 gados

Ar dubultu panākumu 2009. gada sezonu noslēdzis Japānas golfa talants Ryo Ishikawa – neviens cits 18 gadu vecumā nav guvis finansiāli tik iespaidīgus panākumus, kā arī viņš ir pirmais, kas tik agrīnā profesionāļa vecumā finišējis 1.vietā kādā no pasaules sešām lielākajām tūrēm.

Ar golfa laukumā sezonā nopelnītiem vairāk nekā diviem miljoniem dolāru Ishikawa gadu noslēdza pirmajā vietā Japānas tūres naudas listē. Sezonā kopumā startējot 26 turnīros, tostarp gūstot četras uzvaras Japānas tūrē, Ishikawa naudas balvās nopelnīja 2 041 740 dolāru.

Eiropas PGA tūrē jaunākā sezonas finansiāli veiksmīgākā spēlētāja laurus joprojām patur Severiano Ballesteros, kam tas izdevās 19 gadu vecumā 1976. gadā. Savukārt ASV PGA tūrē jaunākais sezonas pirmās vietas ieguvējs naudas listē ir Tiger Woods, kurš to paveica 21 gada vecumā 1997. gadā.

Ishikawa par astoņiem gadiem apsteidza līdzšinējo Japānas tūres rekordistu Masashi Ozaki, kam visus konkurentus izdevās apsteigt 26 gadu vecumā 1973. gadā.

Nākamajā sezonā Ishikawa sola spēlēt vēl labāk, un nav pamata neticēt golferim, kurš jau 15 gadu vecumā vēl kā amatieris uzvarēja Japānas tūres turnīrā. Ar tādu panākumu sešās lielākajās profesionāļu tūrēs nevar palepoties neviens cits viņa amata brālis.

Pēdējās izmaiņas , 09.12.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē