Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Pasaules kausa tīkotāji tiekas Ķīnā

Ķīnas dienvidos ceturtdien sāksies Pasaules kausa izcīņa, kur startēs 28 valstu komandas. Iespējams, lielāka interese par šo turnīru mūspusē būs nākamgad, kad Eiropas kvalifikācijas sacensības risināsies "Estonian Golf & Country Club". Pagaidām līdzās golfa lielvalstīm Austrumeiropas golferi nav izpraukušies.

Četru raundu turnīra balvu fonds Šeņžeņā, "Mission Hills Golf Club" Olazabal laukumā (6898 metri, PAR 72), būs 5,5 miljoni dolāru, no kuriem katrs uzvarētājas komandas dalībnieks saņems 875 000 dolāru.

Līdz šim vislabāk Pasaules kausa izcīņā ir veicies amerikāņiem, kas uzvarējuši 23 reizes, taču pēdējoreiz tas notika 2000. gadā, kad spēlēja Tiger Woods un David Duval. Šoreiz amerikāņiem sastāvā ir mazāka mēroga spīdekļi Nick Watney un John Merrick.

Pērn Pasaules kausu ieguva zviedri Robert Karlsson un Henrik Stenson, kuri ir gatavi cīnīties par trofejas paturēšanu vēl uz gadu. Par viņu sīvākajiem sāncenšiem uzskata Spānijas, Īrijas un Anglijas duetus. Spāņiem spēlēs Sergio Garcia, angļiem - Ian Poulter, bet īriem ierindā būs 20 gadus vecais Rory McIlroy, kurš pasaules rangā jau ticis līdz 10. vietai.

Garcia spriež, ka arī šoreiz uz Pasaules kausa izcīņu pulcējušies daudz spēcīgu golferu, tomēr galveno favorītu lomu viņš atvēl zviedriem. Tikmēr apskatnieki atzīmē, ka nevajag piemirst arī Āzijas valstu komandas, it īpaši Dienvidkoreju un Taizemi, kā arī Indiju.

Tieši Dienvidkorejas komandā spēlē turnīra vienīgais šīgada "Major" laureāts Yong-Eun Yang, kura rēķinā ir uzvara ASV PGA čempionātā.

Pēc vietas pasaules rangā tiesības cīnīties par Pasaules kausu tika dotas 18 valstīm, Ķīna pie spēlēšanas tiek ar rīkotājvalsts tiesībām, bet deviņas vakances izspēlēja kvalifikācijas turnīros Eiropā, Āzijā un Dienvidamerikā.

Sacensību pirmajā un trešajā dienā spēlē fourball, bet otrajā kārtā un fināla dienā slavu kaldina foursomes spēlē. "Mission Hills" 216 bedrīšu golfa komplekss tiesības uzņemt Pasaules kausa dalībniekus ir nodrošinājis līdz 2018. gadam.

Pēdējās izmaiņas , 25.11.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē