Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Bērdiju nepietiekamais šarms

Pat tādi pasaulē izcilākie golferi kā Tiger Woods regulāri paliek bez bērdijiem tikai tādēļ, ka baidās bedrītes izspēli noslēgt ar bugiju. Par to ir pārliecināti divi Pensilvānijas universitātes profesori, kuri pētījumā analizēja piecu gadu ripinājumu statistiku ASV PGA tūrē.

Profesori Devin Pope un Maurice Schweitzer pētījumā "Is Tiger Woods Loss Averse? Persistent Bias in the Face of Experience, Competition, and High Stakes" pievērsās jautājumam, kādi ir riski drošākā ceļa izvēlē gan golfā, gan biznesā.

Pētījuma autori apgalvo, ka sajūsma par bērdiju uz grīna neatsver rūgtumu par bugiju. Taču vadīšanās pēc šāda principa golferim profesionālim izmaksā aptuveni vienu sitienu 72 bedrīšu turnīrā, jeb 1,2 miljonu dolāru mīnusu naudas balvās tūres TOP 20 golferiem.
 
Lai izvairītos no zaudējuma, cilvēki ir gatavi pielikt lielākas pūles, tādēļ golferi spēlē konservatīvāk arī situācijās, kad varētu gūt ko vairāk nekā PAR, apgalvo Pope. Biznesā analoģisks jautājums ir investoram, kam atkarībā no ieguldītās summas jāpieņem lēmums par akciju paturēšanu vai pārdošanu.

Pētījumā iekļāva datus no 230 ASV PGA tūres turnīriem, kas risinājušies no 2004. līdz 2009. gadam, koncentrējot vērību uz 412 golferu 2,5 miljoniem ripinājumu. Iepazīstinot ar paveiktā darba rezultātiem, Pope norādīja, ka novirzes lēmumu pieņemšanā ietekmē pat nozares augsta līmeņa ekspertus, ja likmes ir iespaidīgas.

Pēdējās izmaiņas , 19.11.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē