Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Sir Nicholas Alexander Faldo

Tieši tā kopš otrdienas oficiāli uzrunājams viens no izcilākajiem Lielbritānijas golferiem Nick Faldo, kam karaliene Elizabeth II Vindzoras pilī piešķīra bruņinieka titulu. Faldo ir pirmais britu golferis, kam šāds pagodinājums piešķirts dzīves laikā.

Ar karjerā sešām gūtām "Major" uzvarām 52 gadus vecais Faldo ir veiksmīgākais mūsdienu golferis Lielbritānijā - viņa rēķinā ir pa trim uzvarām "British Open" un "US Masters".

Faldo, kurš mūžā pirmo golfa raundu izspēlēja savā 14. dzimšanas dienā, karjerā veiksmīgākais bija 1990. gads, kad viņš uzvarēja divos sezonas "Major", turklāt "British Open" tuvākos sāncenšus apsteidza par pieciem sitieniem.

Uzvaras "Major" turnīros trīs meitu un viena dēla tēvs Faldo salīdzināja ar bērniem, sakot, ka nav iespējams kāda nozīmīgumu izcelt, tomēr pirmā reize esot īpaša.

Pamatīgu kritiku Faldo ir saņēmis par darbību Eiropas izlases kapteiņa lomā 2008. gada Ryder kausa izcīņā. Taču savu vainu Eiropas zaudējumā viņš nesaskata, sakot, ka amerikāņi šoreiz bija spēcīgāki.

Faldo priecājas par golfa atgriešanos olimpiskajās spēlēs, sakot, ka pats labprāt būtu cīnījies par olimpisko zelta medaļu, jo tāda trofeja pārējā balvu klāstā izceltos īpaši. Aiznākamajās un golferiem īpašajās 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Faldo, iespējams, būs redzams, ja vien tik ilgi turpinās strādāt "CBS Sports" televīzijā par golfa komentētāju.

Par panākumiem golfā bruņinieka titulu Lielbritānijā pirms Faldo bija saņēmis tikai Henry Cotton, taču viņu 1987. gadā godināja pēc nāves. Tieši togad Faldo pirmo reizi uzvarēja "Major" turnīrā.

Pēdējās izmaiņas , 11.11.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē