Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Puksts atgriezīsies amatieros

Pēc spēku izmēģināšanas profesionāļos Dāvis Puksts nolēmis atgriezties amatieru rindās, nākotnes plānus saistot ar iespēju apvienot golfa spēlēšanu un izglītības iegūšanu Amerikā. Latvijas Golfa federācija atbalstīja Puksta centienus atgūt amatiera statusu pēc noteikumos paredzētā nogaidījuma perioda.

Pēc viena gadu ilga noilguma paiešanas Puksts par amatieri kļūs nākamgad augustā. Savukārt septembrī viņš plāno sākt mācības ASV augstskolā, tiesa, ne NCAA sistēmā, ko jau iepazinusi Laura Jansone un Krista Puisīte, bet gan līdzīgā mazāka mēroga NAIA asociācijā, kas apvieno ne tik lielu sporta programmu augstskolas.

Izglītība jebkuram dzīvē dod vēl vienu iespēju, savu izvēli pamato Puksts, atzīstot, ka divos gados profesionāļos sasniegtie rezultāti nav bijuši iedvesmojoši, un cīņas par vietu rezultātu tabulas apakšā ir psiholoģiski nomācošas. Savukārt Amerikā augstskolas programmā četrus gadus ir garantētas gan mācības, gan stabila sacensību programma augstā līmenī.

Puksts ir nolūkojis kādu augstskolu, kas būtu gatava viņu uzņemt, kā arī piedāvāt stipendiju, kuras apjoms gan būtu atkarīgs no sasniegtajiem rezultātiem. Pēc diviem mācību gadiem tad arī būs skaidrs, cik lielas ir izredzes ko sasniegt golfā, un atkarībā no tā vairāk uzmanības veltīt vai nu sportam, vai izglītībai.

Ja piepildīsies tuvākās ieceres, šoziem Puksts trenēsies Floridā pie trenera, kura apmācāmo vidū bijis arī Quintin van der Berg - Latvijas spēcīgākajiem jaunajiem golferiem labi zināmais treneris. Van den Berg no Latvijas gan ir attālinājies - ģimenes pieaugums pamudinājis viņu šoruden no Spānijas atgriezties dzimtajā Dienvidāfrikā.

Pēdējās izmaiņas , 02.11.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē