Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Rudens kauss komandām (2)

Sacensību kalendārā turpinoties komandu turnīru dienām, golferi ir aicināti svētdien "Viesturos" startēt Rudens kausa izcīņā. Kā liecina tālāk apskatāmais nolikums, komandas sacentīsies ne tik bieži spēlētajā foursomes spēlē, kas paša kļūdu gadījumā neatstāj cerības, ka būs otra bumba, ko izvēlēties.

Sākotnēji tika izskatīta iespēja spēlēt greensomes, kas ir foursomes spēles paveids, un tiek dēvēts arī par kanādiešu foursomes. Taču izvēle tomēr bija par labu klasiskajam foursomes - golferis izpilda vienu sitienu, un nākamo sitienu izdara viņa komandas partneris. Tā pamīšus bedrīti izspēlē līdz galam.

Viens komandas dalībnieks sitienu no tee veic pāra bedrītēs, otrs - nepāra.

Savukārt greensomes spēlē abi komandas dalībnieki izpilda pirmo sitienu no tee - tad izvēlas vienu labāko bumbu un turpmāk pamīšus sit to līdz bedrīte izspēlēta.

Citi punkti nolikumā ir tradicionāli komandu spēlei - HCP neto formāts, komandas handikaps ir 30% no abu spēlētāju handikapu summas. Ja komandas golferu HCP ir lielāks par 60, procentus tik un tā rēķina no 60.

Savukārt Salienā svētdien Dārzu laukumā ar pēdējo posmu noslēgsies Iesācēju kausa izcīņa.

"Viesturu" kluba rudens kauss 2009 

SACENSĪBU NOLIKUMS 

1.Sacensību vieta un laiks.

Sacensības notiek Golfa laukumā Viesturi 2009. gada 04. oktobrī. Sacensību galvenais tiesnesis Uļjana Rotmistrova. 

2. Sacensību formāts un noteikumi

2.1.Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Senterdrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un golfa laukuma Viesturi vietējiem noteikumiem.

2.2. Spēles formāts – komandas sacensības, pāru spēle, Foursome ( A group of four golfers playing only two balls. A pair of the players from a team and player alternate shots. The match can be scored as match play, stroke play or as a stableford. – pārī divi spēlētāji spēlē ar vienu bumbu)18 bedres. Pirmo sitienu no izsitiena vietas viens sāk no nepāra, otrs no pāra bedrītēm.

Komandā 2 spēlētāji.

2.3. Komandas kopējais HCP ir 30% no abu spēlētāju HCP summas, bet kura nevar būt lielāka par 60. Komandai, kurai HCP summa ir lielāka par 60, aprēķiniem pieņem HCP 60.

2.4. Tee: Kungi – Dzeltenās, Dāmas un Kundzes – Sarkanās, Seniori (no 55 gadiem) – Zilās, jaunieši un jaunietes (līdz 12 gadiem) - Sarkanās.

2.5. Sacensību laiks vienai spēlētāju grupai vienas bedrītes izspēlei 15 minūtes.

2.6. Par komandas dalībnieku var kļūt jebkurš golfa spēlētājs, kurš pārzin golfa spēles un etiķetes principus. Zaļā karte obligāta.

3. Vietu dalīšana

Ja vairākas komandas dala pirmo, otro vai trešo vietu, uzvar komanda ar zemāko HCP. Ja HCP vienādi notiek “pēkšņās nāves” pārspēle. Pārspēle notiek 9.bedrītē, ja uzvarētājs nav noteikts, pārspēle tiek atkārtota.

4. Starta laiks un izloze.

4.1. Izloze 15 minūtes pirms starta.

4.2. Starts plkst.10.00 vienlaicīgi no visām bedrītēm saskaņā ar izlozi.

5. Pieteikšanās un dalībnieku skaits

5.1. Dalībnieku skaits – 66.

5.2. Pieteikšanās sacensībām līdz 01.oktobrim plkst.18.00. Pieteikšanās golfa laukumā Viesturi, tel.26444390

6.Dalības maksa un apbalvošana.

6.1. Sacensību dalības maksa katram spēlētājam 15,-Ls. Pusdienas iekļautas cenā.

6.2. Golfa kluba biedriem 50% atlaide (2009.gada biedru kartes obligātas).

6.3. Balvas saņem komandas, kuras iegūs 1., 2., un 3. vietu. 

Sacensību orgkomiteja

Pēdējās izmaiņas , 29.09.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē