Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Ābele Pļavu golfa čempions

Ar desmito posmu "Zēmelēs" sestdien noslēdzās 11. Latvijas pļavu golfa čempionāts, kurā pārliecinošu uzvaru kopvērtējumā izcīnīja viens no pļavu golfa aizsācējiem un attīstītājiem Latvjā - Jurģis Ābele no Valmieras.

Situācija kopvērtējumā jau pirms pēdējā posma liecināja, ka kādam apsteigt Ābeli ir tikai teorētiskas iespējas, kas tādas arī palika. Tomēr cīņa par otro un trešo vietu nebija tik viennozīmīga – Gundars Rauza no Gulbenes par septiņiem punktiem bija priekšā valmierietim Eināram Līsmanim. Aizvadot lielisku spēli un uzvarot pēdējā posmā, Gundars savas pozīcijas nosargāja un kopvērtējumā ieņēma 2.vietu. Savukārt Einārs, kurš vienīgais piedalījies visos desmit posmos, "Zēmelēs" finišēja ceturtais, kas kopvērtējumā viņam deva 3. vietu.

Cīņa par ceturto un piekto vietu kopvērtējumā notika starp Ziedoni Lazdiņu no Gulbenes un rojenieku Normundu Liepu, kurš pirms pēdējā posma bija izrāvies vadībā ar četru punktu pārsvaru. Izcīnot septīto vietu posmā, Liepa pierādīja savu pārsvaru pār Lazdiņu, kas finišēja desmitais un abi izcīnīja attiecīgi ceturto un piekto vietu kopvērtējumā.

Sesto un devīto vietu pirms pēdējā posma šķira tikai trīs punkti. Uzrādot astoto labāko rezultātu sacensībās, sesto pozīciju kopvērtējumā nosargāja valmierietis Kaspars Ozoliņš. Tikai par vienu punktu kopvērtējumā no Kaspara atpalika Raivis Freimanis no Gulbenes. Freimanis ieņēma septīto vietu kopvērtējumā, taču īpaši jāizceļ, ka Freimanis golfu spēlē pirmo gadu, kas ļāva viņam HCP36 grupā izcīnīt uzvaru. Pagājušā gada čempions Roberts Vanadziņš šogad spēlēja tikai četros posmos, kas viņam ļāva ierindoties tikai astotajā vietā kopvērtējumā.

Dāmām posmā uzvarēja Agita Tretjakova, otrā bija Anita Rauza, bet trešā - Diāna Stupele. Kopvērtējumā dāmām 21 dalībnieces konkurencē uzvarēja Daiga Puisīte, otrā - Mārīte Kāpostiņa, bet trešā - Anita Rauza.

HCP36 jeb iesācēju grupā, debitējot sacensībās, uzvarēja valmierietis Kaspars Dzērve, otrais Andrejs Rozefelds, bet trešais Toms Rozefelds – abi Rojas golfa kluba spēlētāji. Kopvērtējumā HCP36 grupā 27 spēlētāju konkurencē pirmais Raivis Freimanis, otrais Andrejs Rozefelds, bet trešais Andrians Matisons no Rojas.

Kopumā aizvadītajos desmit posmos vismaz reizi sacensībās piedalījušies 104 dalībnieki. Sacensību organizatori izsaka lielu pateicību visiem spēlētājiem, par piedalīšanos čempionāta, bet īpaši sacensību atbalstītājiem – ilgadējam sponsoram SIA “Z.V.Z” un personīgi Modrim Zvirbulim, t/c “Valleta” un atpūtas kompleksam “Avoti”.

Lai gan 11. Latvijas Pļavu golfa čempionāts ir noslēdzies, sacensības ar to nebeidzas. Sestdien (5.09.) Valmierā notiks Latvijas Olimpiskās komitejas Prezidentu kausa izcīņa un Avotu kausa 3.posms, bet 19.septembrī tiks izcīnīts “Denderu” kauss.

Informāciju sagatavoja:
Kristaps Matisons

Pēdējās izmaiņas , 31.08.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē