Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Finišā labāko astoņniekā

Līdzjutēju apetīte mēdz augt tik strauji, ka reizēm nevēlas rēķināties pat ar objektīviem nosacījumiem, tomēr tāda ir golfa brīžiem skarbā būtība, ka pat izcili panākumi mēdz noslēgties ar zaudējumu. Māra Puisīte ceturtdien Lielbritānijas meiteņu "Open" finišēja ceturtdaļfinālā, taču Latvijas amatieru čempione ar saviem rezultātiem un attieksmi tobrīd jau bija kļuvusi par lielas daļas publikas favorīti.

Necik tālu Māra nebija no iekļūšanas pusfinālā, tomēr fiziskās izturības robežas ir arī golfā. Spēlējot jau 11. dienu pēc kārtas, turklāt pēdējās divas dienas pa 36 bedrītēm, ceturtdaļfināla beigu posmam mazliet pietrūcis spēka.

Cīņā pret francūzieti Rosanna Crepiat Māra pēc astoņām bedrītēm bija līdere ar trīs bedrīšu pārsvaru, pēc 15. bedrītes vēl bija priekšā ar 2up, tomēr uz 18 grīna mača rezultāts kļuva neizšķirts. Sekoja pārspēle, un tās otrajā bedrītē Crepiat ar bērdiju izrāva uzvaru.

Mārai atbalstītāju skaits "West Lancashire Golf Club" laukumā auga ar katru dienu gan kluba personāla rindās, gan skatītājos. Šoreiz līdz iekļūšanai pusfinālā nedaudz pietrūka, taču izcils panākums ir arī vieta astoņniekā. Skaidrs pierādījums tam ir ASV augstskolu treneru interese - Amerikas studentu golfa pārraugi teju vai stāvējuši rindā, lai aprunātos par Māras nākotnes plāniem.

Tikmēr Ziemeļjūras šajā pusē jāapzinās, ka Latvija nav golfa lielvalsts, lai cik labi arī neizaugtu daži labākie spēlētāji. Ja angļi savu meiteņu izredzes šajā turnīrā vērtēja kā karavadoņi, rēķinot, ka daļa cīņā par augstākajām vietām tāpat atbirs, bet kādas citas gan jau vēl paliks, tad mums tāda nākotne nedraud. Toties mums ir iespēja novērtēt un nepalaist garām savu labāko golferu veiksmes, kas pelnījušas augstāko atzinību. Bravo, Māra!

Pēdējās izmaiņas , 13.08.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē