Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Māra jau 1/8 finālā!

Stabila spēle Lielbritānijas meiteņu "Open" pirmajās izslēgšanas kārtās palīdzēja Mārai Puisītei iekļūt jau turnīra 16 spēcīgāko spēlētāju skaitā, kas cīņu turpinās astotdaļfinālā. Trešdien match-play formātā no Māras rokas krita divas pretinieces, un tagad viņai līdz rītam jāatpūšas, lai atgūtu gan fizisko, gan mentālo spēku pirms ceturtdienas pirmās cīņas.

Izslēgšanas turnīra pirmā kārta "West Lancashire Golf Club" laukumā vēlreiz apliecināja, ka match-play formātam allaž ir sava odziņa, kas padara to vēl neprognozējamāku. Tieši Māras stabilitāte izsita no līdzsvara viņas pretinieci Mandy Goyos, lai gan kvalifikācijā sitienu spēlē tieši spānietei divu dienu summā bija veicies ievērojami labāk.

Taču turnīra match-play daļa Goyos beidzās jau pirmajā kārtā, jo Puisīte bija pārāka ar 3&2. Iespējams, ka tieši favorītes loma spānietei izrādījās pārāk smaga, jo pēc Māras veiksmīgās spēles viņa sāka nervozēt un palika zaudētājās.

Cīņā par vietu astotdaļfinālā Māras pretiniece bija gados par viņu jaunākā Anglijas golfere Bronte Law, kam pirmajā kārtā tāpat izdevās pārspēt kvalifikācijā labāku rezultātu sasniegušu pretinieci. Mača pusē Māra bija trīs bedrītes priekšā un noturēja minimālo pārsvaru, lai 18 bedrītēs uzvarētu ar 1up.

Kā liecina informācija no notikuma vietas, anglieti Māra uzvarēja drīzāk nevis cīņā, bet kaujā, kur pretiniece īpaši nešķiroja līdzekļus, lai tik gūtu virsroku. Piemēram, vienā no bedrītēm Māra bumbu no bunkura izsita tā, ka tā palika pāris metru no karoga, taču Law paziņoja, ka pirms sitiena Māras bumba bija tuvāk bedrītei nekā viņējā, un Māra spēlējusi ārpus kārtas, tādēļ šo bedrīti zaudējusi. Māras pieaicinātais tiesnesis licis sitienu atkārtot, uz ko Latvijas golfere atbildēja ar pretinieci šokējošu sitienu - bumba apstājās kādus 10 centimetrus no bedrītes.

Acīmredzami, ka neviens šāda līmeņa turnīrā neko negrasās dāvināt, drīzāk jau skatoties, kā tik mazāk zināmu spēlētāju sakaut kaut vai ar ētikas ziņā apšaubāmu rīcību.

Ceļu uz vietu astoņniekā Mārai centīsies aizšķērsot velsiete Amy Boulden, kura otrajā kārtā paklupināja francūzieti Manon Gidali, kam kvalifikācijā bija otrais labākais rezultāts. Pirms gada astotdaļfinālā spēlēja Krista Puisīte, un jaunākā māsa nu tikusi pie iespējas pacīnīties par tikšanu vēl vismaz soli tālāk.

Pēdējās izmaiņas , 12.08.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē