Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Augstāk par Solheim kausa dalībniecēm

Māra Puisīte pirmdien "West Lancashire Golf Club" laukumā Lielbritānijas meiteņu amatieru "Open" pirmajā kārtā ne tikai spēja sasniegt dalītu 6. vietu teju pusotra simta augstas klases golferu konkurencē, bet arī nospēlēja labāk par visām Solheim kausa junioru Eiropas komandas golferēm, kas pirms došanās uz ASV arī piedalās šajā turnīrā.

Netālu no Liverpūles notiekošajā turnīrā Māra kvalifikācijas pusceļu sasniedza ar +1 virs PAR jeb 73 sitieniem. Jau vēstīts, ka rezultātu kartītē bija četri bērdiji, pieci bugiji, turklāt viens no bērdijiem tika gūts 14. bedrītē, kas konfigurācijas dēļ tiek uzskatīts par laukumā visgrūtāko. No starta vietas draivs jāsit 300 jardu (meitenēm varbūt nedaudz mazāk), lai otrajā sitienā būtu tieša grīna redzamība.

Turnīrā spēlē piecas eiropietes, kas no Liverpūles dosies uz ASV, lai pārstāvētu Vecās pasaules komandu Solheim kausa junioru cīņās pret labākajām amerikānietēm. Kvalifikācijas otrajā kārtā Mārai tāpat kā pirmdien jāspēlē kopā ar vienu no viņām - norvēģieti Tonje Daffinrud, kam pirmā diena nesa +3 virs PAR rezultātu. Arī flaitā otrā partnere būs tā pati - turnīra līdere spāniete Noemi Jimenez (-2 zem PAR).

Pirmdien laikapstākļi pēc rīta lietus pamazām kļuva visai vasarīgi (pēc britu standarta, protams), un pat saule šad tad parādījusies starp mākoņiem. Pirmās spēlētājas startēja plkst. 6.30, bet sacensību personāls 135 gadu vecajā klubā ieradās jau plkst. 5 no rīta.

Līdzīga kārtība būs arī otrdien, kad tiks izspēlēta kvalifikācijas otrā un pēdējā kārta. Lai tiktu izslēgšanas turnīrā, jātiek labāko 64 spēlētāju skaitā, un rezultāti ir ļoti blīvi, lai katra atsevišķa veiksme vai kļūda celtu augšup vai gremdētu.

Vēl viens iemesls, kādēļ vajadzīgs labs rezultāts arī otrajā kārtā, ir nosacījums, ka vienādu rezultātu gadījumā par pēdējām vakancēm izslēgšanas turnīrā netiek rīkota pārspēle, bet gan visu izšķir labāks rezultāts pēdējās 18 bedrītēs (vai pēdējās 9 bedrītēs utt.)

Pēdējās izmaiņas , 10.08.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē