Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Gavars divkārtējs čempions

Mikus Gavars svētdien kļuva par divkārtēju "Swedbank Latvian Open" čempionu, savukārt Annika Meosa dāmu konkurencē parūpējās, lai Igaunija arī šogad "Ozo Golf Club" laukumā nepaliktu vismaz bez vienas uzvaras. Pēdējā kārtā spraiga cīņa bija gan kungiem, gan dāmām.

Vēlāk Gavars atzina, ka šosezon nebūt nav daudz trenējies, un finišēt ar solīdu rezultātu turnīrā +1 virs PAR tagadējam studentam acīmredzot palīdzēja iepriekšējos gados uzkrātā pieredze.

Trešā raunda sākums gan nestiprināja cerības, ka Latvijai šogad būs savs čempions. Otrajā bedrītē dabūjis divkāršu bugiju, Gavars no līdera ar viena sitiena pārsvaru pārvērtās iedzinējā ar tikpat lielu iztrūkumu.

Taču par līderi kļuvušais izraēlietis Asaf Coen nākamajā bedrītē paviesojās bunkurā un atkal iestājās divvadība. Ceturtās bedrītes izspēlē Gavaram bija vairāki būtiski momenti - vispirms tiesneša karts apturēja taisnā ceļā uz dziļām meža nepatikšanām lidojušo bumbu, bet vēlāk arī pirmo reizi raundā viņš tika pie sišanas no fērveja. Turklāt neko labu šis sitiens nenesa, jo pēc šķietami parasta sitiena uz grīnu bumba aizlidoja krietni pa kreisi, un nācās pierakstīt bugiju.

Taču Coen vadība nebija ilgstoša, jo 5. bedrītē ar lielisku tālu ripinājumu Gavars tika pie pirmā dienas bērdija. Nākamajā bedrītē Izraēlai trīsputs, un Gavars jau vadībā. Sākot no 7. bedrītes, Gavara bumba no fērvejiem vairs nebaidījās un līdera spēle kļuva stabili pārliecinoša.

Pamatīgu sūci Coen cerības uz uzvaru dabūja 8. bedrītē - draivs ūdenī un vēlāk nedrošs ripinājums viņu noveda pie divkārša bugija, bet Gavars tikmēr pierakstīja vēl vienu bērdiju. Pazaudējis savu spēli, Coen sāka acīmredzami nervozēt, un sekas tam bija vēl divi bugiji. Līdera pārsvars sasniedza sešus sitienus, un lielākā spriedze mačā jau bija aiz muguras.

Vēlreiz Fortūnai roku Gavaram vajadzēja bučot pēc 11. bedrītes draiva, kad bumba aizlavījās pa kreisi uz ūdens pusi, taču apstājās nepilnu pusmetru no tā, turklāt vēl mazā remontzonā. Pēc bumbiņas pacelšanas un nomešanas sekoja teicams sitiens uz grīnu, un laikam jau Coen saprata, ka šī nebūs viņa lielā diena.

Ja meiteņu labākie draugi ir dimanti, tad golferiem - puteri. Gavara izpildījumā par to turpinājumā varēja pārliecināties vairākkārt. Vienīgais mirklis, kad vēl ar nelielām bažām nācās paskatīties uz rezultātu tablo, bija uz 16. bedrītes grīna, ko līderis pameta ar bugiju, bet viņa pretinieks - ar bērdiju. Tomēr uzvaras vilciens jau bija aizgājis bez pieturas Izraēlas stacijā.

Uz pēdējā bedrītes grīna Gavars paša vainas dēļ gan uzkavējās ilgāk nekā būtu gribējies, taču koncentrēties nebija viegli, jo uzvara jau bija rokā. Vienīgi divkāršais bugijs noslēgumā ne tikai mazliet atšķaidīja skatītāju ovācijas, bet arī nogremdēja rezultātu uz +1 virs PAR.

Dāmu konkurencē triumfa diena bija Igaunijai - Annika Meos uzvarēja ar +19 virs PAR. Otrā finišēja izraēliete Hadas Libman, bet pirms noslēguma kārtas vadībā bijusī Linda Dobele noslēdza labāko trijnieku. Lai arī kārojās Latvijas dubultuzvaras, Dobelei turnīrs tik un tā bija lieliska un nākotnei noderīga pieredze, jo pierast pie līderes nastas smaguma nepalīdz pat visvērtīgākie treniņi.

Turklāt "Ozo" laukums spēlētājus pārbaudīja pēc pilnas programmas - tādas karoga pozīcijas, kādas bija atradis galvenais tiesnesis Jorgen Jarve, neatstāja vietu cerībai uz laimīgu nejaušību. Pat tik meistarīgi spēlētāji, kādus pulcē "Swedbank Latvian Open", kopīgiem spēkiem svētdien spēja tikt tikai pie viena bērdija 3. bedrītē (PAR 3), kur karogu sargāja bunkurs un viltīgi grīna lauzumi.

Gavars prestižākajā Latvijas starptautiskajā amatieru turnīrā pirmo reizi palika nepārspēts jau 2006. gadā, taču atzina, ka šoreiz panākums nāca krietni grūtāk, jo konkurenti bija krietni spēcīgāki. Izšķirošie notikumi risinājās raunda vidū, un Coen pats noraka savu spēli, sprieda uzvarētājs

Savukārt Meos stāstīja, ka līdzšinējā karjerā viņai uzvara "Swedbank Latvian Open" ir lielākais panākums. Ja arī rezultāts nebija tas vislabākais, uzvara noteikti ir vislielākā, teica Igaunijas nacionālās izlases golfere. Arī viņa pieminēja smagās karoga pozīcijas un uzteica labi sagatavoto laukumu.

Pēdējās izmaiņas , 09.08.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē