Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Pļavu golferi pēc Premjera kausa uz Kauņu

Augusta pirmajā svētdienā “Siltajos”, Gulbenes rajonā, norisinājās šajā pusē tradīcijām bagātākās sacensības – Ministru prezidenta kausa izcīņa, kur kopvērtējumā uzvaras svinēja mājinieki Gundars un Anita Rauzas. Savukārt šo sestdien "Elnias" golfa laukumā pie Kauņas jau desmito reizi notiks Latvijas Pļavu golfa čempionāta posms.

Latvijas pļavu golferi ik gadu dodas uz "Elnias" deviņu bedrīšu golfa laukumu Lietuvā, lai mērotos spēkiem savā un kaimiņu tautas spēlētāju starpā. "Elnias" vienmēr izcēlies ne tikai ar interesantajām, reljefainajām bedrītēm, kas atrodas briežu dārza malā, bet arī ar viesmīlīgo uzņemšanu un „briedi“, kas ciemojas pie vakariņu galda.

Līdz šim Pļavu golfa čempionātā piedalījušies 75 spēlētāji, tajā skaitā 14 dāmas un 18 spēlētāji, kas Pļavu čempionātā startē pirmo gadu. Kopvērtējuma līderpozīcijās jau no trešā posma nostiprinājies valmierietis Jurģis Ābele (150 punkti). Gundara Rauzas otro vietu kopvērtējumā (136 punkti) pēc iepriekšējā posmā gūtās uzvaras jau apdraud Einārs Līsmanis (130 punkti).

Dāmām kopvērtējuma vadībā atrodas Daiga Puisīte (11 punkti), kam seko Mārīte Kāpostiņa (9 punkti), bet uz trešo vietu pakāpusies Anita Rauza (6 punkti).

Sacensību sākums Lietuvā būs plkst. 10:00. Informācija par golfa laukumu „Elnias“ http://www.elnias.lt/

Lietuvā būs gaidīti arī visi Premjera kausa izcīņas dalībnieki. Premjera kausu izcīna trīs posmu kopvērtējumā un svētdien notika noslēdzošais 3. posms. Sacensībās piedaījās 21 dalībnieks un tika izspēlēti divi apļi jeb 12 bedrītes.

Jau pēc pirmā apļa līderpozīcijās ar 21 sitienu (+3 virs laukuma PAR) izvirzījās Gundars Rauza. Ar 25 sitieniem uz otro vietu pretendēja Kristaps Matisons, Ziedonis Lazdiņš un Vitauts Bošs.

Otrajā aplī Gundars daudz kļūdu nepieļāva un ar 44 sitieniem uzvarēja. Otrajā vietā ierindojās Kristaps Matisons no Valmieras (48 sitieni), bet, pabeidzot otro apli ar 22 sitieniem, uz trešo vietu pakāpās Dzintars Bošs, kopumā savācot 50 punktus.

Trīs posmu kopvērtējumā (vērtēja divu labāko posmu rezultātus) pirmais trijnieks izrādījās identisks pēdējā posma rezultātam. Līdz ar to otro gadu pēc kārtas par Premjera kausa ieguvēju kļuva mājinieks Gundars Rauza.

Dāmām trešajā posmā startēja četras dalībnieces. Pirmo vietu ar 57 punktiem izcīnīja  Agita Tretjakova. Par otro vietu posmā, bet par pirmo kopvērtējumā pārspēlē cīnījās Anita Rauza un pagājušā gada Premjera kausa ieguvēja Diāna Stupele – abām 61 sitiens. Mājas laukumā labāk jutās Anita - viņa izcīnīja uzvaru pārspēlē un 2.vietu posmā.

Kopvērtējumā dāmām Premjera kausu izcīnīja Anita Rauza, otrā Diāna Stupele, bet trešā Liene Apinīte.

Informāciju sagatavoja:

Golfa laukums “Siltie”

Pēdējās izmaiņas , 06.08.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē