Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Uzvaras līderiem

Parādot rakstura noturību, gandrīz visās ieskaites grupās trešdien Latvijas junioru čempionu medaļas saņēma tie spēlētāji, kas bija vadībā pēc pirmajām divām sacensību dienām. "Ozo Golf Club" aizvadītā čempionāta pēdējā kārta bija labiem rezultātiem bagāta, un ne viens vien dalībnieks laboja savu personisko rekordu.

Lieliska cīņa izvērtās starp māsām Puisītēm par uzvaru 16-18 gadus veco meiteņu grupā. Krista pirmās deviņas bedrītes izspēlēja ar četriem bērdijiem un -4 zem PAR, uz ko Māra atbildēja ar -2 zem PAR. Otrajā deviņniekā Mārai divi (!) īgli, un dienas labākais rezultāts - 68 sitieni (-4 zem PAR), tomēr iepriekš iekrātais pārsvars ļāva Kristai noturēties vadībā kopvērtējumā un uzvarēt ar divu sitienu pārsvaru.

Spēlējot no sarkanajām izsitienu vietām, pēdējo raundu Krista izspēlēja ar 69 sitieniem (-2 zem PAR) un par čempioni kļuva ar kopējo rezultātu +2 virs PAR. Māra var cerēt uz uzvaru nākamgad, taču junioru konkurencē viņa vecākajai māsai vairs nerevanšēsies - ja vien netiks mainīts junioru vecuma limits, Kristai šis bija pēdējais junioru čempionāts.

Vecākajām meitenēm pēdējā dienā ar attiecīgi +3 un +4 virs PAR nospēlēja Monta Sokolovska un Elīza Vilde. Summā abām golferēm pa 240 sitieniem, taču trešo vietu ieņēma Monta. Tā kā pārspēles pēc reglamenta bija paredzētas tikai par 1. vietu, izšķirošs bija pēdējās 18 bedrītēs parādītais rezultāts.

Vecākajiem junioriem labāko rezultātu pēdējā dienā - 76 sitieni (+4 virs PAR) - sasniedza Rihards Tiļuks, taču ar to pietika tikai, lai pakāptos uz 2. vietu. Par čempionu kļuva Svens Markss, kurš pirmajās divās dienās bija iekrājis pamatīgu pārsvaru.

Līderpozīcijas 13-15 gadus veco spēlētāju ieskaitē uzvarās pārvērta Svens Ermansons un Linda Dobele. Ermansonam izdevās trešajā kārtā nospēlēt zem 80 sitieniem (79), savukārt Dobele, kura, ieskaitot "Estonian Open", nu jau teju nedēļu ik dienu spēlē sacensībās, pēdējā raundā iespēja pielikt punktu ar +1 virs PAR.

Ar lielisku finišu 11-12 gadu veco golferu konkurencē izcēlās Rūdolfs Ķelle, kurš pēc pirmajām divām dienām nebija pat trijniekā, taču "Ozo" laukumā spēja atstāt aiz sevis Robertu Bišu un Kristapu Opitu. Meitenēm labākā šajā grupā bija Anna Švanka.

Par Latvijas atklāto junioru čempionātu turnīram bija pamats saukties Gediminas Markevicius dēļ, un jaunais lietuvietis savu iespēju izmantoja par visiem 100 procentiem, pārliecinoši uzvarot 9-10 gadus veco spēlētāju grupā. Meitenēm labāka spēle pēdējā dienā ļāva pie čempiones kausa tikt Lailai Forstmanei.

Visjaunākajā vecuma grupā ar viena sitiena pārsvaru uzvarēja Fēlikss Gavars, bet meitenēm nepārspēta palika Arta Paula Ruciņa.

Vairāki jaunie spēlētāji junioru čempionātā uzvarēja otro gadu pēc kārtas - tas bija pa spēkam Kristai Puisītei, Ermansonam, Dobelei, Švankai, Ķellem un Fēliksam Gavaram. Turklāt Švanka vienīgā jau trešo sezonu pēc kārtas savu vienaudžu čempionātā nepaliek bez uzvaras.

Vēl viens pērnā gada junioru čempions Kārlis Broders šogad nestartēja, jo pēc spēlēšanas "Estonian Open" devis uz Lietuvu, kur jūlija pēdējā dienā sāksies Skandināvijas "SAS Masters" tūres posms "The Capitals Masters". Profesionāļi turnīrā cīnīsies par 20 000 eiro balvu fondu.

Par veiksmīgi aizvadīto junioru čempionātu lielu pateicību ir pelnījuši Salienas, "Viesturu" un "Ozo" laukumi, kas teju simtu jauno golferus uzņēma, neko neprasot pretim, turklāt nodrošinot arī bezmaksas treniņdienu un treniņlaukuma bumbas. Savu atbalstu sniedza arī golfa labvēlis LMT un Latvijas Olimpiskā komiteja, lai padarītu Latvijas golfa jauno paaudzi spēcīgāku un mudinātu juniorus tiekties uz jauniem mērķiem.

Pēdējās izmaiņas , 29.07.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē