Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Birkavs Valmieras čempions

Vēl nepieredzētā formātā aizvadītajā Valmieras čempionātā par uzvarētāju aizvadītās nedēļas nogalē kļuva Gatis Birkavs, kurš bija veiksmīgākais, summējot trijos laukumos izspēlēto spēļu rezultātus. Par pirmo Valmieras čempioni dāmām kļuva Linda Lapa.

Šogad Valmieras čempionāts notika 10. reizi, taču nebijuša maratona veidā – vienā dienā tika izspēlēti visi trīs Valmieras apkārtnes golfa laukumi „Zēmeles“, „Denderi“ un „Avoti“. Tā kā sacensības bija atklātas, tajās piedalījās ne tikai valmierieši, bet arī spēlētāji no Gulbenes un Siguldas apkārtnes.

Čempionāta atklāšana notika „Zēmelēs“, kur 26 sacensību dalībnieki izspēlēja pirmās sešas bedrītes. Vadībā izvirzījās Uldis Sangovičs, kurš laukumu izspēlēja ar +5 virs laukuma PAR jeb 27 sitieniem. Viņam cieši sekoja Jurģis Ābele (29 sitieni) un Ingars Priščepa (30 sitieni). Atveldzējušies un iekoduši laukuma saimnieku sarūpēto cienastu, sacensību dalībnieki sēdās mašīnās un devās uz „Denderiem“.

„Denderos“ tika izspēlētas nākamās sešas bedrītes. Šeit spēlētājiem bija jāspēj pielāgoties krasajai grīnu ātruma maiņai salīdzinājumā ar iepriekšējo laukumu. "Denderos" vislabāk veicās Gatim Birkavam, kurš laukumu izgāja ar +4 virs laukuma PAR jeb 26 sitieniem. Par vienu sitienu atpalika Jurģis Ābele (27 sitieni), bet ar 29 sitieniem finišēja Haralds Flemings, Gundars Rauza un Gatis Liniņš.

Pēc spēles "Zēmelēs" un "Denderos" čempionāta vadībā bija izvirzījies Jurģis Ābele (56 sitieni), otrajā pozīcijā atradās Gatis Birkavs (58 sitieni), trešais - Ingars Priščepa (60 sitieni), ceturtais un piektais - Gundars Rauza un Gatis Liniņš (pa 62 sitieniem).

Čempionāta noslēdzošais posms notika „Avotos“, kur sešu bedrīšu izspēlei bija jāiziet divi apļi. Pirmo apli sacensību līderi Ābele un Birkavs nospēlēja vienādi – abiem 15 sitieni. Otrajā aplī veiksmīgāks tomēr izrādījās Birkavs, kuram priekšpēdējā bedrītē izdevās atspēlēt divu punktu deficītu un izvirzīties vadībā.

Iegūto pārsvaru pēdējā bedrītē Birkavs spēja sagalabāt un kopvērtējumā ar 84 sitieniem trešo reizi ieguva Valmieras čempiona titulu! Otrajā vietā ierindojās Jurģis Ābele (86 sitieni), bet trešo vietu pēc lieliskas spēles "Avotu" laukumā (27 sitieni jeb +5 virs PAR) izcīnīja Gundars Rauza (kopā 89 sitieni). Ceturtajā vietā Ingars Priščepa (91 sitiens), bet piektais - Uldis Sangovičs (94 sitieni).

Šogad pirmo reizi Vamieras čempionāts norisinājās arī dāmu konkurencē. Vislabāk veicās Lindai Lapa, kas ar 113 sitieniem ieguva čempiones titulu. Otrajā vietā ierindojās Daiga Matisone (139 sitieni), bet trešā bija Agita Tretjakova ar 140 sitieniem.

Nākamās sacensības pļavu golferiem notiks 25. un 26.jūlijā „Usmā“, kur norisināsies Pļavu golfa čempionāta 6. un 7. posms.

Informāciju sagatavoja:

Kristaps Matisons

Pēdējās izmaiņas , 21.07.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē