Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Četrkārša pārspēle senioru čempionātā

Īsti tveicīgā jūlija pēcpusdienā par Latvijas atklātā senioru čempionāta uzvarētāju kļuva Lars Jonsson, bet krietni sarežģītāk kungu konkurencē bija noteikt pārējos laureātus, jo nācās veikt četrkāršu pārspēli. Mierīgākā gaisotnē cīņa noritēja dāmu konkurencē, kur nepārspēta palika Lidija Gavrilova.

Jonsson uzvaru nodrošināja ar 81 sitienu un varēja pieņemt pirmos apsveikumus, tikmēr vēl četriem kungiem diena "Viesturos" ar izpēlētām 18 bedrītēm vēl nenoslēdzās. Saulius Endriuška, Vilis Krištopans, Armands Krāģis un Johnny Fanello rezultātu kartiņās bija ierakstījuši pa 83 sitieniem, taču pēc nolikuma dalītas vietas pirmajā trijniekā nepienācās.

Tādēļ četrotni pēl pirms pievakares negaisa gaidīja pārspēle, lai noteiktu 2. un 3.vietas ieguvējus.

Pirmo iespēju 9. bedrītē garām nepalaida Endriuška, nodrošinot tiesības otrās vietas ieguvēja balvu vest uz Lietuvu. No trim atlikušajiem pretendentiem uz 3. vietu pirmais izstājās 2007. gada senioru čempions Fanello, kam bumba spītīgi ielidoja 1. bedrītes autā. Ar nākamo bedrīti vēl bija par maz, lai izšķirtu Krištopana un Krāģa pretenzijas uz 3. vietu, līdz beidzot, atkal atgriežoties 9. bedrītes izspēlē, ar labāku putera pārvaldīšanu uz grīna Krištopans varēja pasludināt pārspēli par slēgtu.

Līdzšinējais senioru čempions Andris Gaters ar tādu pat rezultātu kā pirms gada (85 sitieni) šoreiz dalīja 6. vietu.

Tikmēr dāmu konkurencē Gavrilova bija pārliecinoši labākā ar 89 sitieniem, kļūstot par pieckārtēju čempioni un par solīdu tiesu apsteidzot Sandru Opiti, kura savukārt bija ieguvusi drošu pārsvaru pār trešās vietas ieguvēju Ilgu Tiknusi.

Pēdējās izmaiņas , 19.07.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē