Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Woods negaidītas brīvdienas

Tikai otro reizi profesionāļa karjerā Tiger Woods nav spējis pārvarēt katu “Major” turnīrā, turklāt nekad iepriekš šāda liksta pasaules ranga līderi nebija piemeklējusi “British Open”. Dalītās līderpozīcijas ar summā panākto –5 zem PAR pēc divām sacensību dienām ir turnīra veterāns Tom Watson un vēl viens ASV golferis Steve Marino.

Par vienu sitienu no līderiem atpaliek viņu tautietis Marc Calcaveccia, bet 4. vietu dala pieci golferi, kuru vidū ir arī pirmās kārtas līderis spānis Miguel Angel Jimenez.

Woods otrajā dienā “Turnberry Ailsa Course” nospēlēja ar 74 sitieniem (+4 virs PAR), divu kārtu summā bija +5 pret laukumu un par viena sitiena tiesu palika aiz kata.

Toties lieliskā noskaņojumā “British Open” pusceļā bija 16 gadus vecais itālietis Matteo Manassero, kurš divu dienu summā nospēlēja ar +1 virs PAR un nodrošināja Sudraba medaļu, ko pasniedz turnīra labākajam amatierim. Manassero vienīgais no turnīra diviem amatieriem tika pāri katam.

Zīmīgi, ka Manasero spēlēja vienā flaitā ar 59 gadus veco Watson, izpelnoties pieckārtējā “Open” čempiona komplimentus par labu prasmi ripināšanā un bumbas sišanā.

Piejūras links laukums otrajā dienā bija labākajā formā – saule pazuda aiz vēja raustītiem pelēkiem mākoņiem un līņāja īsts Skotijas golfa lietus. Marino atzina, ka pirmā un otrā diena tika spēlēta būtībā divos pilnīgi atšķirīgos laukumos, jo vējš un lietus piektdien visu pavērsa savādāk, salīdzinājumā ar pastkartīšu klimatu pirmajā kārtā.

Pašam Marino viss notiek kā kino – 29 gadus vecais golferis šonedēļ pirmo reizi ieradās Lielbritānijā un nekad mūžā pirms starta “British Open” viņš nebija spēris kāju links laukumā. Kā saka pats Marino, arī prakses trūkumā var saskatīt labas lietas, jo viņu nevajājot nekādi murgi par links piedzīvotām dramatiskām neveiksmēm.

Viens šāds murgs tagad būs arī Woods atmiņā. Līdz šim vienīgo reizi profesionāļa statusā viņš aiz “Major” turnīra kata palika 2006. gada “US Open” neilgi pēc tēva nāves.

Woods tika pie diviem divkāršiem bugijiem 10. un 13. bedrītē, turklāt pēc draiva 10. bedrītē 14 “Major” turnīru uzvarētāja sisto bumbu garajā rafa zālē nespēja atrast pat ar desmitiem skatītāju pūlēm.

Savukārt Marino vēl pagājušajā nedēļā spēlējot “John Deere Classic” Ilinoisā, nemaz necerēja tikt uz “British Open”, taču vairāku golferu atteikumi šādu iespēju tomēr pavēra. Marino tēvam nācās sēsties lidmašīnā un no Virdžīnijas lidot uz dēla mājām Floridā pēc viņa pases, ko golferis uz turnīru nemaz nebija ņēmis līdzi. Pēc “John Deere Classic” noslēguma Marino pirmdien kāpa ASV golferu čarterā un devās ceļā  pāri okeānam.

Pēdējās izmaiņas , 18.07.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē