Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Veterāni rāda klasi

Pēc ceturtdien "British Open" aizvadītās pirmās sacensību kārtas lielāko ievērību izpelnījās PGA tūres vecākais golferis Tom Watson, kurš ar -5 zem PAR ilgstoši bija līderis. Pieredzējušais amerikānis teicami prata izmantot lieliskos laika apstākļus un bezvēju, kas padarīja "Turnberry Ailsa Course" izspēli krietni vieglāku, tomēr līderis pēc pirmās dienas ar -6 zem PAR ir spānis Miguel Angel Jimenez.

Watson 59 gadu vecumā parādīja ne tikai lielisku bumbas pārvaldīšanu, bet arī radošu pieeju spēlei, bez kā links laukumos neiztikt. Rezultātā Watson nospēlēja ar 65 sitieniem un pretendē sesto reizi karjerā tikt pie "British Open" galvenās balvas "Claret Jug" krūkas.

Ne tik spoži Skotijas piekrastes laukumā veicās Tiger Woods, kurš nospēlēja ar +1 virs PAR un var cerēt ko labot tikai nākamajās kārtās. Ko pasaules ranga līderis domā par savu spēli, raksturoja trīs reizes pret zemi mesta nūja.

Otro vietu aiz Jimenez kopā ar Watson dala 2003. gada "British Open" čempions amerikānis Ben Curtis un Japānas golferis Kenichi Kuboyama, kam izdevās fantastisks raunda finišs - bērdijs, bērdijs, īgls, bērdijs.

Vecāka gadagājuma golferu veiksmi Watson skaidroja ar apstākli, ka jaunās paaudzes profesionāļi praktiski nespēlē links laukumos, bet šāda prakse ir zelta vērta. Watson pirms 32 gadiem duelī ar Jack Nicklaus uzvarēja "British Open", kad turnīrs pirmo reizi notika "Turnberry" kūrortā.

Arī Jimenez 45 gadu vecumā nav nekāds jauneklis, taču, kūpinot līdera cigāru, viņš atzina, ka šoreiz izdevies karjerā veiksmīgākais starts "Major" turnīrā. Omu Jimenez noteikti uzlaboja arī precīzs teju 20 metru garš ripinājums uz 18. bedrītes grīna.

Vēl trīs sacensību dienas daudz ko izmainīs, taču sākums "British Open" ir izdevies skaists un intriģējošs.

Pēdējās izmaiņas , 17.07.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē