Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Mednim pa uzvarai Alūksnē un Gulbenes pusē

Salienas grīnkīpers Einārs Mednis aizvadītās nedēļas nogalē guva divas uzvaras Malienas pusē - sestdien viņš Alūksnes rajona "Saļņos" palika nepārspēts Latvijas pļavu golfa čempionāta 5.posma sacensībās, bet dienu vēlāk bija labākais Premjera kausa 2. posmā Gulbenes rajona "Siltajos".

Lieliski sakoptajā "Saļņu" pļavu golfa laukumā sacensību uzvarētājus noskaidroja izspēlējot divus apļus jeb 18 bedrītes. Vasarīgos laikapstākļus baudīja 17 sacensību dalībnieki.

Pirmo apli ar 35 sitieniem jeb -1 zem 9 bedrīšu PAR izspēlēja pieredzes bagātais Mednis. No viņa daudz neatpalika valmierietis Einārs Līsmanis, kurš pirmo apli pabeidza ar 38 sitieniem un Gundars Rauza no Gulbenes ar 40 sitieniem. Lai gan otrajā aplī līderu rezultāti mazliet pasliktinājās, uzvarētāju trijnieks palika nemainīgs. Kungiem pirmajā vietā Mednis (73 sitieni), otrajā vietā – Līsmanis (79 sitieni), bet trešajā vietā – Rauza (84 sitieni).

Dāmu konkurencē ar 129 sitieniem uzvarēja Sandra Medne.

HCP36 jeb iesācēju grupa šoreiz bija starta pakāpiens, lai pļavu golfā iesaistītos „Reiņa trases“ golferi. Tāpat kā pārējie spēlētāji, arī viņi atzinīgi vērtēja gan sakopto laukumu, gan lielisko uzņemšanu par ko bija parūpējušies laukuma saimnieki. Šajā grupā uzvarēja Gatis Liniņš (90 sitieni), kas ļāva viņam ierindoties 5. vietā starp visiem spēlētājiem. Otrais finišēja Valdis Vītols (105 sitieni) no Gulbenes, bet trešais - Agnis Vītols no Siguldas (110 sitieni).

Pļavu čempionāta kopvērtējumā pirmais trijnieks palika nemainīgs – vadībā ir Jurģis Ābele (112 punkti), par vienu punktu līderim pietuvojās Rauza (104 punkti), bet trešajā vietā nostiprinājās Līsmanis (92 punkti). Dāmām kopvērtējuma vadībā ar 7 punktiem joprojām atrodas Daiga Puisīte.

Savukārt svētdien Gulbenes rajona “Siltajos” notika Premjera kausa otrais posms, kas pulcēja 30 dalībniekus. Atklāšanas parādē sacensības atklāja pļavu golfa prezidents Kristaps Matisons, kurš pateicās saimniekam par sagādātajiem ideālajiem laika apstākļiem. Pēc dalībnieku sadales flaitos, sacensības varēja sākties.

Pirmais aplis (6 bedrītes) pagāja spraigā cīņā, kurā vadībā ar 22 sitieniem izvirzījās Rauza. Savukārt otro vietu ar 24 punktiem dalīja bijušais lejasciemietis Mednis, kā arī Ziedonis Lazdiņš un Raivis Freimanis. Pa 26 sitieniem pēc pirmā apļa bija K.Matisonam un Jānim Dūtem. Otrajā aplī labākais ar 22 sitieniem bija Einārs, ar 23 sitieni otro apli pabeidza Ziedonis, bet Gundaram - 24 sitieni. 

Pēc diviem apļiem Eināram un Gundaram jau bija vienāds sitienu skaits - 46. Pārspēlē veiksmīgāks izrādījās Mednis, kurš līdz ar to kļuva par Premjera kausa 2.posma uzvarētāju. Otro vietu ieņēma Rauza, bet trešo – Lazdiņš ar 47 sitieniem.

Dāmām uzvaru izcīnīja Anita Rauza – 71 sitiens. Otrā – Medne – 81, bet trešajā vietā ar 84 sitieniem bija Lauma Vītola.

Noslēgumā visi vienojās kopīgam foto un garšīgām pusdienām. Premjera kausa izcīņas noslēdzošais 3. posms notiks 1. vai 2. augustā “Siltajos”.

Toties nākamās pļavu golfa čempionāta sacensības notiks „Usmā“, Ventspils rajonā. Tur pļavu golferi viesosies 25. un 26. jūlijā, kad tiks noskaidroti 6. un 7. posma uzvarētāji!

Informāciju sagatavoja:

Kristaps Matisons un Golfa laukums „Siltie“

Pēdējās izmaiņas , 13.07.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē