Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Atskaņas no Vidzemes

No vidzemniekiem pienākušas ziņas par "Denderu" golfa laukumā aizvadītajām vienām no Latvijā vēsturiskākajām golfa sacensībām – 11. Vidzemes kausu, kam paralēli notika Vidzemes čempionāts, Valmieras un Limbažu kauss, kā arī 10. Vidzemes kauss dāmām. Trīskāršu uzvaru guva Jurģis Ābele, kurš agrā pavasarī Maljorkā turklāt kļuva par Vidzemes ziemas čempionāta uzvarētāju.

Lieliskā golfa atmosfērā 33 dalībnieki izspēlēja trīs „Denderu“ apļus jeb 18 bedrītes. Rezultātus vērtēja vienlaicīgi vairāku turnīru ieskaitē, un katrā no tiem bija dažādi uzvarētāja noteikšanas principi. Vidzemes čempionātā uzvarētājs tika noteikts sitienu spēlē, savukārt pārējos turnīros uzvarētāju noteica HCP neto ieskaitē.

Vidzemes čempionātā Ābele uzvarēja ar 85 sitieniem, par vienu punktu no viņa atpalika pagājušā gada Vidzemes čempions Gatis Birkavs, kas vēl trīs bedrītes pirms finiša bija vadībā, bet trešais bija Ainārs Počs (87 sitieni).

Tā kā Vidzemes kauss tika izcīnīts HCP neto formātā, par uzvarētāju varēja kļūt jebkurš, kurš nospēlētu sava handikapa līmenī vai labāk. Vienīgais, kas spēja to izdarīt, bija kausa ieguvējs Ābele, kurš laukumu izgāja savā HCP līmenī ar +19 virs PAR (neto 66 punkti), otrais finišēja gulbenietis Ziedonis Lazdiņš (+38/neto 68 punkti), bet trešo vietu izcīnīja Aigars Pērkums (+12/neto 71 punkts).

Valmieras kauss tika izcīnīts Valmieras iedzīvotāju konkurencē. Labākais starp valmieriešiem bija Ābele (+19/neto 66 punkti), otro vietu izcīnīja Einārs Līsmanis (+30/neto 70 punkti), bet trešajā vietā - Gatis Birkavs (+20/neto 75 punkti).

11. Limbažu kausā trešo reizi uzvarēja savulaik Latvijas čempionāta kopvērtējumā līdera godā pabijušais Raivis Kalniņš (+26/neto 85), aiz sevis atstājot Modri Salgusu (neto 101).

Dāmas par Vidzemes kausu cīnījās jau 10. reizi. Pirmo reizi pie Vidzemes kausa tika Jūlija Osmolovska (neto 84 punkti). Tikai par vienu punktu atpalika un tādējādi ierindojās otrajā vietā Laima Lūse (neto 85 punkti). Vietu uz goda pjedestāla trešā pakāpiena izcīnīja Kristīne Krūmiņa (neto 87 punkti).

Informāciju sagatavoja:

Kristaps Matisons

Pēdējās izmaiņas , 02.07.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē