Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Dāmām cīņa, kungiem monarhija

Nebūt ne vasarīgs vējš piektdien "Ozo Golf Club" laukumā jūtami papluinīja golferu nervus un spēli LMT Latvijas amatieru čempionāta pirmajā dienā, taču ne visiem tas spēja kaitēt. Dāmu ieskaitē līderpozīcijās iejutās no Īslandes uz uzvaras viļņa pārbraukusī Māra Puisīte, tiesa, konkurentes vēl var cerēt uz revanšu nākamajās dienās, toties kungiem Kārlis Broders trešdaļu čempionāta distances veica ar kapitālu atrāvienu.

Gan Māra Puisīte, gan Broders laukumu izspēlēja ar 73 sitieniem, jeb +1 virs PAR. Māras tuvākā konkurente pēc pirmās no trim sacensību dienām ir vecākā māsa un 2008. gada Latvijas amatieru čempione Krista Puisīte, kuras rezultāts bija 75 sitieni, bet vēl par sitienu atpaliek Laura Jansone. Necik tālu nav arī Linda Dobele ar 79 sitieniem.

Jansonei padrūms bija pats raunda sākums - septiņās bedrītēs +7 virs PAR, taču tā arī bija dziļāka neveiksmju bedre, un atlikušajās bedrītēs izdevās rezultātu krietni uzlabot. Tostarp ar trīs secīgu bērdiju sēriju otrajā deviņniekā.

Savukārt Broders jau pirmajā kārtā lika saprast, ka negrasās atteikties no iespējas čempiona titulu paturēt vēl uz gadu, un neizskatās, ka konkurenti viņam varētu to liegt. Otro vietu dala četri golferi, kuri Broderam zaudē 10 sitienus. Otrajā pozīcijā pirms otrās dienas ir Tālivaldis Pētersons, Mikus Gavars, Roberts Tiļuks un Andrejs Bobrovs.

Broders 13. bedrītē veica arī hole in one ģenerālmēģinājumu - bumbiņa piezemējoties būtībā trāpīja bedrītē, taču inerce bija par lielu, lai tur arī paliktu, tādēļ šoreiz bija jāpriecājas par bērdiju. Svētdien golferiem būs iespēja par trāpījumu 13. bedrītē ar vienu sitienu saņemt balvā "Volvo C70" automašīnu.

Pēc sestdien paredzētās otrās turnīra dienas dalībai trešajā kārtā kvalificēsies 54 kungi, vai nedaudz vairāk vienādu rezultātu gadījumā. Savukārt visām 14 dāmām par katu nav jādomā.

Otrās dienas starta laiki redzami 'Turnīru' sadaļā.

Pēdējās izmaiņas , 26.06.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē