Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Starta šāviena gaidās

Piektdien ar pirmās kārtas izspēli sāksies LMT Latvijas amatieru čempionāts, kur pieteikušies startēt 85 dalībnieki. Lai arī galveno favorītu loks nav daudz plašāks kā citus gadus, dažādi blakus faktori cīņu par medaļām varētu padarīt vēl jo mazāk prognozējamu. Trijiem spēcīgiem dalībniekiem uz tee jāstājas praktiski taisnā ceļā no lidostas.

Pēc spēlēšanas Islandes junioru "Masters" tikai piektdienas rītā Rīgā paredzēts atgriezties Kristai un Mārai Puisītēm, kā arī Kārlim Broderam. Vai cīņā par Latvijas amatieru čempionu lauriem vairāk palīdzēs leduszemē gūtā spēļu prakse, vai liks sevi manīt sagurums, to drīzāk redzēsim svētdien laureātu apbalvošanā.

Māsām Puisītēm konkurenci sastādīs Laura Jansone un vēl Linda Dobele, bet vairākas citas meitenes varētu pretendēt uz diplomiem, kas pienāksies par iekļūšanu pirmajā sešiniekā. Līdzšinējo gadu pieredze rāda, ka uz sešinieku var tēmēt arī dāmas, kas treniņiem atvēl nesalīdzināmi mazāk laika nekā junioru izlasē iekļautās spēlētājas. Šogad gan tas varētu attiekties tikai uz Daigu Puisīti, kura vienīgā no pieredzējušākām golferēm pieteicās mačiem.

Savukārt kungiem ierindā solās būt visi līderi, kas jau divus gadus pēc kārtas vietu sadalījumu amatieru čempionāta pirmajā četriniekā padarījuši par savu iekšējo rēķinu kārtošanu. Uz starta būs gatavs stāties gan pašreizējais čempions Kārlis Broders, gan 2007. gada uzvarētājs Mikus Gavars, kā arī divus gadus pēc kārtas trešo vietu guvušais Reinholds Pīrāgs. Gluži tāpat kā Tālivaldis Pētersons, kurš kopš 2007. gada nav bijis zemāk par 4. vietu.

Daļai dalībnieku nopietns pārbaudījums būs apstāklis, ka jāspēlē no tālākām izsitienu vietām. Kungiem atvēlētas baltās starta vietas, bet dāmām - zilās.

Pēc otrās dienas paredzēts kats 54 kungiem, vai nedaudz vairāk vienādu rezultātu gadījumā. Jāņem arī vērā, ka daži dalībnieki spēlēs ārpus konkurences, un viņu vietas kata līniju neietekmēs. Kats būtu arī 15 dāmām, ja dalībnieču skaits savāktos tik kupls, taču šoreiz visām dalībniecēm būs jāspēlē trīs dienas.

Publicētajos starta laikos ir dažas izmaiņas, taču nevienam spēlētājam starta laiks nav mainīts. Izmaiņas attiecas uz dalībnieku vārdisko sastāvu.

Pēdējās izmaiņas , 25.06.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē