Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Ar gandarījumu no Spānijas

Ja arī gūtās vietas izteiksmē rezultāts nav no spožajiem, Vilis Krištopans ir patiesi gandarīts par Eiropas Midamatieru čempionātā Spānijā piedzīvoto, un šādas raudzes sacensības viņš iesaka katram, kurš golfa spēlē meklē lielāku izaicinājumu par iknedēļas stableford mačiem.

„Rio Real Golf” Marbeljā midamatieriem meta ļoti nopietnu izaicinājumu, jo viena lieta ir no dzeltenajiem tee spēlēt uz bugiju vai divkāršu bugiju, kad šāds laukums var šķist pat itin vienkāršs, bet pavisam kas cits, kad jāspēlē maksimālais laukuma garums uz vislabāko rezultātu, sarunā ar golfs.lv stāstīja Krištopans.

Laukums, ņemot vērā tā distanci, bija izcili šaurs, tādēļ nav nozīmes tam, ka ar draiveri un dzelzi vari aizsist tikpat tālu kā citi, ja konkurenti tomēr spēj sist precīzāk. Un runa šoreiz nav bijusi par trāpīšanu fērvejā, jo bumbiņa jānoliek arī pareizā vietā, lai ar nākamo sitienu uz ko pretendētu. Nonākot fērveja otrā pusē, "nepareizi" izliektā doglega dēļ izredžu uz PAR vairs nav bijis.

„Rio Real Golf” laukuma būtību raksturo arī PAR 3 bedrīte ar 170 metru distanci, kur vienā pusē ir klints un auts, bet otrā – aiza un ūdens. Savukārt citā 400 metru garā bedrītē fērveja platums nepārsniedz 25 metrus...

„Palika iespaids, ka visu laiku spēlē tikai divas bedrītes – „Viesturu” pirmo un „Ozo” ceturto, turklāt to kā PAR 4,” ar nerimstošu entuziasmu balsī stāstīja vienīgais Latvijas pārstāvis Eiropas midamatieru cīņās, vien piebilstot, ka katrā raundā laukumā pazaudējis kādas sešas bumbiņas.

Sacensību būtība un dalībnieku sastāvs neparedzēja iespēju spēlēt no aizsardzības un „muļļāšanos”, lai tikai drošāk tiktu līdz finišam. Ja izvēlētos šādu stratēģiju, varētu nospēlēt ar 84-85 sitieniem, taču ne labāk, sprieda Krištopans. Ar summā veiktu 191 sitienu (96+95) Krištopans ieņēma 140. vietu 144 dalībnieku konkurencē.

Sestdien izšķirošajā 3. kārtā spēlēs 97 labākie. Viņu vidū nebūs arī neviena no trim igauņiem, kuri ierindojās no dalītas 130. līdz 132. vietai. Līderis pēc divām kārtām anglis Nigel Sweet turās vadībā ar PAR atbilstošu rezultātu.

Lēmumu doties uz Eiropas midamatieru mačiem Krištopans ne kripatu nenožēlo, sakot, ka tas ir pavisam kas cits un krietni noderīgāks, nekā arvien tepat uz vietas Latvijā vārīties tajā pat ierastajā stableford mērcē.

Krištopans aicina visus nopietnus golferus vairāk spēlēt starptautiskos turnīros ārzemēs, jo tas noteikti ir tā vērts. Pats viņš gan vairāk skatās uz starptautiskiem senioru mačiem, kur šogad vēl nevarēja spēlēt nesasniegtā vecuma cenza dēļ. Taču nākamgad tikšot spēlēti visi iespējami starptautiskie senioru mači Eiropā, ja vien veselība neprotestēs.

Eiropas midamatieru čempionāts (pēc 2. dienas): http://www.midamateur.rioreal.com/wp-content/uploads/2009/06/fridays_results.pdf 

Pēdējās izmaiņas , 05.06.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē