Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Birkavs pietuvojas singliem

Spēlējot "Ozo" sacensībās sen nepieredzēti komfortablos laika apstākļos, lielākais ieguvējs sestdien bija Gatis Birkavs, kurš ar stroke rezultātu zem 80 sitieniem guva pārliecinošu uzvaru kungu spēcīgākajā handikapu grupā, kā arī pietuvojās singla handikapam. Arī otrajā HCP grupā kungiem uzvarētāja balva aizceļoja uz Vidzemi kopā ar Robertu Vanadziņu, bet dāmu konkurencē nepārspēta stableford spēlē palika Ingrīda Pīlādze.

Stableford spēlē Birkavs savāca 43 punktus, kas viņam ļāva ne tikai par četriem punktiem apsteigt tuvāko sekotāju oficiālajā ieskaitē, bet arī padarīja domīgu ne vienu vien vidzemnieka sāncensi pēc rezultātu apkopošanas neoficiālajos derību mačos. Šoreiz mīnusos atstātajiem par nelielu mierinājumu turpmāk būs Birkava handikapa sarukšana līdz 10,9.

Otro un trešo vietu ar 39 punktiem attiecīgi sadalīja juniori Gustavs Jankavs un Svens Ermansons - acīmredzot Anglijas treneres padomi jaunajiem golferiem ir bijuši pašā laikā. Pie 39 punktiem tika arī Aldis Puisītis, taču viņam nelabvēlīgs bija nolikuma punkts, kas vienādu rezultātu gadījumā par izšķirošu faktoru uzskata pēdējās bedrītēs savāktos punktus.

Savukārt otrajā HCP grupā, uzlabojot handikapu, vēl nebija garantēta vieta pat desmitniekā. Vanadziņam uzvarēt ļāva 49 punkti, bet tālākās vietas trijniekā ar 44 punktiem ieņēma Andris Jučmanis un Viktors Priverts.

Dāmu sabiedrībā Pīlādzei 40 punkti palīdzēja pakāpties augstāk par juniorēm Danu Zālīti un Elīzu Vildi, kuras noslēdza trijnieku.

Paturot prātā jau pēc nedēļas gaidāmo "LMT Open", golferi varēja lietišķi izpētīt apskatei izlikto uztūnēto BMW "Alpina" modeli, kam ir izredzes kļūt par Latvijā pirmo pasniegto hole in one automobili. Patīkamais klimats šoreiz ļāva ērtā izmēģinājuma režīmā piešaut 13. bedrītes grīnu, lai nākamnedēļ atliktu tikai parūpēties par agrāka starta laika izgādāšanu, un droši atstātu konkurentus tukšā.

Cīņā par hole in one balvu nebūs no svara arī "Ozo" laukuma rafs, kas nu jau ir strauji pieņēmies spēkā, un nekādas vaļības ar vudiem un hibrīdiem vairs nepieļauj. Pagaidām vēl nav tā, ka bumbiņas rafā varētu sameklēt tikai pēc taustes, tomēr siltums un lietus šo brīdi arvien tuvinās, un nomaldīšanās no fērvejiem izmaksās arvien dārgāk.

Pēdējās izmaiņas , 30.05.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē